Konya'da Iyi Tarim Uygulamalarinin Yayginlastirilmasi Projesi Sürüyor

Konya’da iyi tarim uygulamalarinin yayginlastirilmasi çalismalari çerçevesinde Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Aksehir ilçesindeki bir serada program düzenlendi. Konya Il Tarim Ve Orman Müdürü Ali Ergin, "Konya’da 2021 üretim yilinda 544 üretici ile 433 bin dekar alanda 1 milyon ton ürün iyi tarim uygulamalari ile üretilmistir" dedi.

Konya'da Iyi Tarim Uygulamalarinin Yayginlastirilmasi Projesi Sürüyor
Programa, Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Ergin, Aksehir Belediye Baskan Vekili Mevlüt Yigit, Aksehir Ziraat Odasi Baskani Aziz Bingül, Bitkisel Üretim ve Sagligi Sube Müdürü Niyazi Emrah Çerez, Aksehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Soner Kahraman, teknik personeller ve üreticiler istirak etti. Serada incelemelerde bulunan Il Tarim ve Orman Müdürü Ergin, üreticilerden sera hakkinda bilgi aldi. Programda iyi tarim uygulamalarina dikkat çekildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Ergin yaptigi konusmada, “Iyi tarimin amaçlari; çevreye duyarli, insan ve hayvan sagligina zarar vermeyen, dogal kaynaklari korumayi hedefleyen, izlenebilirlik ve gida güvenligini saglayan, sosyal olarak yasanabilir çevre, ekonomik açidan karli bir tarimsal üretim olarak siralanmaktadir. Böylelikle sürdürülebilir tarimi saglamak ve tüketicilerin saglikli gidaya ulasma yollarini temin etmektir. Konya’da 2021 üretim yilinda 544 üretici ile 433 bin dekar alanda 1 milyon ton ürün iyi tarim uygulamalari ile üretilmistir. Bu üreticilerimizden gerekli sartlari tasiyan üreticilerimize yaklasik 5 milyon 900 bin TL destekleme ödemesi yapilacaktir. Bugün burada açilisini yaptigimiz, Il Müdürlügümüz tarafindan hazirlanarak Bakanligimiz Bitkisel Üretim Genel Müdürlügüne sunulan ve kabul edilen projemiz ile ilimizde örtü alti tariminda iyi tarim uygulamalarinin yayginlastirilmasi hedeflenmektedir. Proje çerçevesinde Aksehir ilçemizde 10, Meram ilçemizde ise 5 üreticimiz olmak üzere domates, biber, patlican ve hiyar ürünleri iyi tarim uygulamalari çerçevesinde üretilecektir. Il Müdürlügümüz üreticilerimizin fiziki ekipmanlarini, toprak-su ve ürün analizleri ile kontrol sertifikasyon islemlerini karsilayacaktir. Böylelikle bu ilçelerimizde örnek teskil edecek olan uygulama ile çevre köylerimizden baslayarak ilimiz genelinde örtü alti tariminda iyi tarim uygulamalarinin yayginlasmasi, iyi tarim uygulamalari ile üreticimizin ürününe deger katilmasi, beraberinde çevreye dost uygulamalar ile sürdürülebilir tarimin saglanmasi ve her asamasi kayitli- kontrollü ürünler ile de tüketiciye de saglikli ürünlerin ulasimi saglanacaktir” dedi.

Konusmalarin ardindan üreticilere Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Ergin tarafindan çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA