Karesi Millet Kiraathanesi Açildi

Karesi Belediyesi’nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari için düzenledigi Bi’dolu Etkinlik ile Karesi Millet Kiraathanesi ve Mobil Kütüphane açilisi yapilirken, Yazar Kahraman Tazeoglu’da gençlerle bir araya geldi.

Karesi Millet Kiraathanesi Açildi
Karesi Belediyesi, 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari bugün gerçeklestirdigi etkinlikler ile devam etti. Karesi’de Bi’dolu Etkinlik programi ilk olarak geçtigimiz haftasonu düzenlenen 2. Karesi 19 Mayis Gençlik haftasi ELO Satranç Turnuvasi ile basladi.

Etkinlikler de bugün ise Karesi Belediyesi’nin Pasaalani Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi’nde ünlü yazar Kahraman Tazeoglu geçlerle bir araya gelerek, sohbet etti. Sohbette Tazeoglu gençlerin sorularini yanitlarken, söylesi sonrasi imza günü düzenlendi.

Program sonunda Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Tazeoglu’na tesekkür ederken, Balikesir’in tarihi saat kulesinin birebir aynisi olan heykeli hediye etti.

Millet kiraaathanesi açildi

Daha sonra Karesi Millet Kiraathanesi ve Mobil Kütüphane açilis programina geçildi. Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ardindan baslayan açilis töreninde programa katilamayan Balikesir Valisi Hasan Sildak, AK Parti Balikesir Milletvekilleri Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir ve Ismail Ok’un telgraflari okundu. Açis konusmasini ise Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan yapti.

Yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Baskan Orkan, “Bizim için gençlik çok önemli. Bir de günün de çok anlam ve önemi var. Ben simdiden gençlerimize armagan edilen 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayrami’ni kutluyorum. Bu özel günde, güzel günde, böyle bir açilista tertip edelim dedik. Ama biz sirf bugün degil, her zaman gençlerimizin yaninda olduk ve olmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz yanimizda su an Kahraman Bey var. Az sonra da Insallah kitap imzalama töreninde olacak. Aksaminda ise Allah nasip ederse Spor Toto Tesisleri’nde Gece Yolcularinin konserini dinleyecegiz hep birlikte. Biz gençler için neler yapabiliriz diye hep bunun çabasindayiz. Karesi Kent Konseyimiz var. O artik ögrencilerimizi birlestirdigimiz, egitim verdigimiz bir yer. Yetmedigi için onun yaninda bir bina aldik. Orayi restorasyonuna basladik. Insallah en kisa zamanda onu da bitirdikten sonra gençlerimize yeni bir yer daha açmis olacagiz. Biz istiyoruz ki hem gençlerimiz hem çocuklarimiza da bir faydamiz olsun” dedi.

Mobil kütüphane hizmete alindi

Törende Karesi Belediyesi tarafindan tefrisati yapilan mobil kütüphanenin de hizmete alindigini müjdeleyen Baskan Orkan, “Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’dan Allah razi olsun. Onun sagladigi, bize tahsis ettigi otobüsü mobil kütüphaneye çevirdik. 0-12 yas çocuklarimizin burada hem internete girebilecek, hem kitap okuyacak, hem de oyun oynayacaklar. Onun da bugün insallah açilisini da yapmis olacagiz. Mobil kütüphaneyi Allah nasip ederse kirsal bölgelerde kullanmayi düsünüyoruz. Ve ayni zamanda eger Murat Kurum Bakanimiz uygun olursa, su an 40 dönüm yesil alan içine yaptigimiz Millet Bahçesinin de açilisini en yakin zamanda gerçeklestirmis olacagiz. Allah daha nice nice böyle evlatlarimizin ders çalisabilecegi, kütüphanesinden faydalanabilecegi bir yerleri bizleri yapmayi, bunlari kavusturmayi nasip etsin diliyorum” diye konustu.

“Kütüphaneler zihinlerin kirlerini temizler”

Baskan Orkan’in ardindan Karesi Kaymakami Metin Arslanbas bir konusma yapti. Karesi Millet Kiraathanesi’nin ilçeye deger katacagini ifade eden Kaymakam Arslanbas, “Burasi gençlerimizin, bulusarak istifade edecegi bir mekan olacaktir. Yine estetik özelligi ile fonksiyonu ve davetkar niteligi ile fark katti. Fatih Sultan Mehmet, Istanbul’u fethettiginde harabe halindeki Istanbul’u yeniden imar ve insa ederek, imparatorluga baskent yapmistir. Onun bugün bile halen geçerli olan, anlam katan bir sözü vardir. Fatih Sultan Mehmet Han der ki; ‘Bir sehir için üç önemli sey vardir. Birincisi kanalizasyon, ikincisi hamamlar, üçüncüsü ise kütüphaneler. Kanalizasyonlar sehirlerin kirlerini, hamamlar ise bedenlerin kirlerini, kütüphaneler ise zihinlerin kirlerini temizler”. Insallah Millet Bahçesi ve kiraathanemiz akillarin aydinliginda, zihinlerin ruhlarin aydinlanmasinda ciddi hizmetler edecektir. Ben Dinçer baskanimiz ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

“Yatirimlar sehrimize yakisiyor”

Törende AK Parti Balikesir Il Baskani Ekrem Basaran’da bir konusma yapti. AK Partili Belediyelerin açtiklari, parklarin, bahçelerin ve kütüphanelerin önüne Millet kelimesini eklediklerini hatirlatan Basaran, “Kütüphane açiyorsak millet kütüphanesi diyoruz. Kiraathane açiyorsak millet kiraathanesi diyoruz. Ben burada Büyüksehir Belediyemizi, Karesi Belediyemizi, Millet Kiraathanemizin açilisiyla ilgili her türlü hizmetlerinden dolayi tebrik ediyorum. Tesekkür ediyorum. Allah razi olsun diyorum. Cumhurbaskanimizin. önderliginde Türkiye çok ciddi kazanimlar elde ediyor. Sehrimiz de bu kazanimlardan nasibini aliyor. Ben yaklasik iki buçuk yildir il baskaniyim. Sayisiz açilis gerçeklestirdik. Ilçe belediyelerimizin, Büyüksehir belediyemizin. Yine merkezi iktidarimizin. Hepsinin bu sehre ziyadesiyle yakistigini düsünüyorum. Yapanlardan, katkida bulunanlardan Allah razi olsun. Herkese tekrar çok tesekkür ediyorum” dedi.

“Dinçer Baskanim eksikleri tamamliyor”

Açilista son olarak ise Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz bir konusma yapti. 5 yil süreyle Karesi Belediye Baskani olarak görev yaptigini hatirlayan Baskan Yilmaz, “Dinçer Baskanim ve ekibi bizim yapmayi planladigimiz, eksik kalan ne varsa hepsini tek tek yapiyor. Atatürk Evi çok sey katti ilimize. Kuvayi Milliye’ye ve Adnan Menderes bölgesine. Ziyaretçisi, ögrendikçe artiyor. Hocalar duydukça getiriyor. Burasi da çok önemli bir deger katacak. Hem insanlarimizin bu olgunlasmis çinarlarimizin altinda nefes almalari, sohbet etmeleri hem burada degisik söylesiler, insanlarin firsat bulmasi, ögrencilerin ders çalisacagi bir yer. Küçük dokunuslar çok anlamli sonuçlar dogurabiliyor. Her ikisi de Balikesir’e güzel sonuç doguran yatirimlar. Emegi geçen tüm arkadaslara tesekkür ediyorum. Evet yarin bugün bir seyin arifesi. 19 Mayis’in arifesi. Gençlik ve Spor Bayrami. Biz de genç olduk. Genç olmanin ne oldugunu biliyoruz. Z kusagi diyorlar ya. Biz ona zafer kusagi diyoruz. Balikesir’de. Insallah Türkiye’ye yayilir. Neden? Çünkü 2053 vizyonumuz var. 2071 hedeflerimiz var” seklinde konustu.

“Gençlerimize yatirim yapiyoruz”

Gençlere önem vermek gerektigini söyleyen Baskan Yilmaz konusmasini söyle sürdürdü:

“Sürdürülebilirligi ancak gençlerle yakalayabilirsiniz. Biz de basinimizla beraber sabahleyin güzel bir is yaptik. Espor merkezimizin açilisini yaptik. Bugün pilotlar kadar IHA, SIHA kullanan böyle joysticki iyi kullanan çocuklar lazim bize. Böyle bir merkezin Türkiye’nin en büyügünü Balikesir’e açiyoruz. Insallah yarin sizlerle beraber oranin da açilisini yapacagiz. Bu hizmetler emin olun gelecegin üç bes senesinde Balikesir’de yasamanin farkli ve güzel yanlarini ortaya koyacak”

Konusmalarin ardindan törene katilan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, AK Parti Karesi Ilçe Baskani Yusuf Hocaoglu, MHP Karesi Ilçe Baskani Kürsat Burak Boduroglu, AK Parti ve MHP il, ilçe, kadin ve gençlik kollari yöneticileri, belediye baskan yardimcilari, muhtarlar, STK’larin temsilcileri tarafindan Karesi Millet Kiraathanesi’nin kurdelesi kesildi. Tören ardindan Baskan Orkan davetlilere kütüphaneyi gezdirerek bilgiler verdi.
Kaynak: İHA