Hukuk Fakültesi Ögrencileri Denizli Adliyesi'nde Uygulamali Egitim Görüyor

DENIZLI – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hukuk fakültesi 3. sinif ögrencileri, “Medeni Usul Hukuku” dersinde, bir davanin nasil açilacagi, hangi asamalarin tüketilmesi gerektigi ve hangi usul islemlerin ne sekilde yapilacagi hususunda edindikleri teorik bilgiyi gerçege dönüstürüyor.

Hukuk Fakültesi Ögrencileri Denizli Adliyesi'nde Uygulamali Egitim Görüyor


Medeni Usul ve Icra Iflas Hukuku Anabilim Dali Baskani Dr. Ögr. Üyesi Ramazan Korkmaz tarafindan hazirlanan ve ögrencilere dagitilan kurgusal durusma metinleri üzerinde gerekli hazirliklarini yaparak dava dosyalarini tamamlayan ögrenciler, tahkikat durusmasinda gerçek bir hâkim ve avukat gibi durusma salonunda cübbe giyerek savunma yapti.

Uygulama egitiminin, teorik bilgiyi kullanabilmek için olmazsa olmaz oldugunu belirten Dr. Ögr. Üyesi Ramazan Korkmaz, benzer uygulama egitimlerine devam edilecegi, gelecek haftalarda “Hukuk Uyusmazliklarinda Arabuluculuk” dersinde Arabuluculuk Merkezi ziyaretleri ile dava disi uyusmazlik çözüm yollarinin uygulamalarinin da yapilacagini, “Hukuk Dili ve Adli Yazismalar” dersinin de önümüzdeki dönemde açilarak dilekçe yazma tekniklerinin ögrencilere ögretilecegini aktardi.
Kaynak: İHA