Hayvancilik Tesislerinde Meydana Gelen Yanginda Alevler Geceyi Aydinlatti

Mugla’nin Milas Ilçesi’nde aksam saatlerinde baslayan ve gece yarisina kadar devam eden besihane yangininda tonlarca yem yandi. Mugla Büyüksehir Itfaiyesi tarafindan müdahale edilen yanginda itfaiye ekipleri ve tankerlerin yani sira is makinelerinin uzun süren çalismalari sonucu yangin kontrol altina alindi. Yanginda maddi hasarin çok büyük oldugu belirtildi.

Hayvancilik Tesislerinde Meydana Gelen Yanginda Alevler Geceyi Aydinlatti
Yangin aksam saatlerinde Milas Yasyer Mahallesi’nde bulunan özel bir firmaya ait hayvancilik tesislerinde meydana geldi. Aksam saatlerinde hayvancilik tesislerinde bulunan yem, saman ve ot deposundan dumanlarin yükseldigini görenler bir yandan yangina müdahale edip diger yandan da 112 Acil Yardim hattini arayarak yardim istedi. Kisa sürede tüm depoyu saran alevleri söndürmek için Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi ekipleri adeta zamanla yaristi. Yanginin tonlarca saman ve ot yüklü depoya tamamen sarmasi üzerine bölgeye su takviyesi saglayan tankerler de sevk edildi. Bir yandan alevlere su sikilip depodaki ot, saman ve yemler kurtarilmaya çalisirken, diger yandan is makineleri alevlerin arasindan hayvan yemlerini kurtarmak için mücadele etti.

Gece yarilarina kadar yogun bir sekilde devam eden söndürme çalismalarinda yanginin kontrol altina alindigi ve sogutma islemlerinin devam ettigi bildirildi.

Kiliç Tarim ve Hayvancilik Tesisleri’nde çikan yanginda maddi hasarin oldukça büyük oldugu, yanginla ilgili sorusturma baslatildigi belirtildi.
Kaynak: İHA