HADO Ilk Seferine KKTC'ye Yapiyor

Hatay Deniz Otobüsü (HADO) 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda uluslararasi sulardaki ilk seferini Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne düzenleyecek.

HADO Ilk Seferine KKTC'ye Yapiyor
19 Mayis Persembe günü, Arsuz Madenli Yat Limani’nda saat 11.00’de hareket edecek gemi için gümrük islemleri 08.00 itibariyle baslayacak. 5 saat sürecek yolculugun ardindan Hatay’dan çikan kafilenin saat 16.00’da Girne Limani’na ulasmasi bekleniyor. Ayni günün aksaminda Antakya Medeniyetler Korosu, Girne Amfi Tiyatro’da konser vererek.

Girne Belediye Baskani Nidai Güngördü’nün ev sahipliginde düzenlenecek programin ikinci gününde Hatayli konuklar, Girne Sehitligini ziyaret ettikten sonra Hatay’a hareket edecek.

Liman sehri olacak

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, HADO’nun belediye eliyle uluslararasi yolcu tasimaciligini yapacak ilk ve tek proje oldugunu söyledi.

Savas, “Biz önce KKTC’ye daha sonra da Beyrut belki de Israil’in Hayfa Limani’na kadar deniz otobüsüyle insanlarimizi tasimak istiyoruz. 19 Mayis’ta ilk seyahatimizi Arsuz’dan Girne’ye yapacagiz. Hatay gemi ile seyahat edilebilecek önemli liman sehirlerinden bir tanesi olacak. Bu Türkiye’de ilk olarak bizimle oluyor. Hem Hatay’imiza hem de Türkiye’mize hayirli olsun” dedi.



Milli bir proje

Hatay Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Bülent Ok ise HADO’nun Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC bayraklarini uluslararasi sularda dalgalandiracak milli bir proje oldugunu ve bununla gurur duyduklarini söyleyen Ok, “Bu proje Türk bayraginin Lübnan ve Israil karasularinda dalgalanmasina vesile olacak bir projedir. Bu sularda Türk bayragimizi dalgalandiracak olmaktan çok mutluyuz. Umarim bugün bu topraklar için kanlarini feda eden sehitlerimize layik olacak bir adim atmisizdir” seklinde konustu.



Bilet fiyatlari

Bülent Ok, Hatay-Girne seferlerinin bilet fiyatlari hakkinda da bilgi verdi.

Sivil yolcu biletlerinin 750, ögrenci bilet fiyatlarinin 500 lira oldugunu söyleyen Ok, “Tasucu-Girne 60 deniz mili ve bilet fiyatlari 600 lira. Arsuz-Girne arasi ise 140 deniz mili, İçel’den iki kat fazla olmasina ragmen bilet fiyatlarimizi daha makul tuttuk. Sefer süresi ortalama 5 saat olacak. Iki kisi 100 kg bagaj hakkina sahip. Bu ögrencilerimiz için oldukça önemli bir detay."

Bülent Ok, araç tasimaciligi yapilip yapilamayacagiyla ilgili olarak ise, “Araç tasimaciligi için müsait bir alanimiz ve rihtimimiz mevcut degil. Böyle bir seye limanimizin fiziki yapisi ve altyapisi uygun degil. Ancak uzun vadede bir planlama yapilarak böyle bir uygulama yapilabilir” dedi.

Kaynak: İHA