Engel Tanimayan Askerler Yemin Etti

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanligi Mugla il genelinden 39 engel tanimayan özel bireyin askerlik vazifesini, onurunu ve gururunu yasayip vatani görevlerini yapmalari için temsili askerlik yemin ve terhis töreni düzenledi.

Engel Tanimayan Askerler Yemin Etti
Anayasada vatan hizmetinin her Türk’ün hakki ve ödevi olarak yer aldigini belirten Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, engel tanimayan bireylere seslenerek sizlerin sevginizde, düsüncenizde ve basarinizda engel yoktur. Biz bugün bunlari gördük, yasadik. Sizlerle gurur duyduk. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanligimizin kapilari sizler için sonuna kadar açiktir” ifadelerini kullandi.

Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç’in konusmasinin ardindan 39 engel tanimayan asker adayi 1 günlük temsili askerlik uygulamasi ile yeminlerini ederek hayallerini gerçeklestirdi.

Mugla’nin farkli ilçelerinden askerlik çagina gelmis özel bireylere temsili askerlik imkânini sunan Milli Savunma Bakanligina ve ev sahipligi için Aksaz Deniz Üs Komutanligi’na tesekkür eden Mugla Engelliler Dernegi Baskani Emine Çakiroglu “Engelli birey ailelerinin nihai gayesi çocuklarinin mutlu, huzurlu ve güvenli bir hayat sürebilmesine imkan saglayabilmektir. Geçmise dönüp baktigimizda oglumun askeri üniformalarla, güzel bir organizasyonda bulundugunu düsünmek dahi bizler için hayal bile edilemeyecek bir durumdur. Ben de bir engelli annesi olarak bugün oglumu üniformalar içerisinde Sanli Türk Ordusu’nun bir neferi olarak gördügümde yillardir vermekte oldugumuz farkindalik mücadelesinde epey bir yol kat ettigimizin bilinciyle onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Mugla Engelliler Dernegi Baskani Emine Çakiroglu’nun konusmasinin ardindan engel tanimayan askerlere terhis belgeleri Mugla Valisi Orhan Tavli, Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, Güney Görev Grup Komutani Tugamiral Mehmet Emre Sezenler ve Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy tarafindan verildi.

Terhis belgelerinin verilmesinin ardindan Aksaz Deniz Üs Komutanligi Sinema fuaye alaninda terhis belgelerini alan engel tanimayan askerler için kokteyl düzenlendi.

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanligindaki törene Mugla Valisi Orhan Tavli’nin yani sira Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, Güney Görev Grup Komutani Tugamiral Mehmet Emre Sezenler, Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy,

Mugla Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Mugla Il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutani S.G. Kidemli Binbasi Süleyman Ercan, Mugla Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Ünsal Pasali, askeri ve mülki erkân, sehit aileleri, gaziler, engelli vatandaslar ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA