Emniyet Kemerinin Önemini Simülasyon Araciyla Anlatildi

Denizli’nin Tavas ilçesinde jandarma tarafindan emniyet kemeri simülasyon araci ile uygulamali egitim verildi. Araca binen ögrenciler, emniyet kemerinin ne kadar önemli oldugunu anladiklarini ifade ettiler.

Emniyet Kemerinin Önemini Simülasyon Araciyla Anlatildi


Jandarma Genel Komutanligi’nin emniyet kemeri simülasyon araci, “Bi Hareketine Bakar Hayat” projesi çerçevesinde Denizli’nin Tavas ilçe meydanina getirildi.

Araçta sabah saatlerinden aksam saatlerine kadar hem ögrencilere hem de vatandaslara uygulamali egitim verildi.

Trafik kazalarinda emniyet kemerinin önemini anlatmak için yapilan etkinlikte araca binen ögrenciler, emniyet kemerini önemini anladiklarini, bundan sonra hep emniyet kemeri takacaklarini söylediler. Vatandaslar ve ögrenciler, uygulamadan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Araca binen ögrencilerden Ömer Kaan Kürklü, yaptigi açiklamada “Denizli Il Jandarma Komutanligina çok tesekkür ederiz emniyet kemeri takmasaydim büyük ihtimalle kafa üstü düserdim. Emniyet kemeri olmasaydi cidden agir bir kaza geçirebilirdim. Emniyet kemeri çok önemli, herkesin takmasini öneriyorum. Kemerin önemini de çevreme detayli olarak anlatacagim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA