Elazig'da Yilin Ilk Örtü Alti Çilek Hasadi Basladi

Elazig’da örtü altinda yetistirilip yilin 10 ayi hasadi yapilan çilek bahçesinde hasat baslarken, çiftçiler bu seneki fiyatlardan dolayi oldukça mutlu.

Elazig'da Yilin Ilk Örtü Alti Çilek Hasadi Basladi
Elazig’da Uluova bölgesine özgü, tadi ve aromasiyla yöre halkinin vazgeçilmezi olan çilekte hasat basladi.

Geçen yillara oranla yagislarin fazla olmasi nedeniyle rekoltenin yüksek oldugu Elazig’da yilin ilk örtü alti çilek hasadi toplandi. Sabah erken saatlerde mesaiye baslayan çevre köylerden isçiler, hem günlük olarak topladiklari çilekleri aracilarla alicilara ulastirarak pazarda yerini almasini sagliyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Çileklerin bu sene kilogrami tarladan 17 liradan alici buluyor.

Elazig’in merkeze bagli Kuyulu köyünde çilek üretimi yaptigini belirten Necati Karatas, "Hasat yaptigim alan komple 5 dönüm. Bunun 2 buçuk dönümü örtü alti yani kapali alan diger alan da tarla seklinde. Çilek hasadini Elazig’da ilk biz yapiyoruz. Mart ayinin 10’nunda çilek hasadimiz basliyor fakat bu sene iklim biraz soguk gittigi için bir ay geriden geldik. Suan da mahsulümüzün en güzel zamani organik bir sekilde çilek üretimi yapiyoruz. Çileklerimizi genelde yakin çevre ve Elazig merkezine satiyoruz. Daha önceden almis olanlar sürekli burayi tercih ediyor. Genelde bu tarlada 5-6 kisi günlük olarak çalisiyor. Onlar da nasiplerini riziklarini buradan çikartiyorlar. Onlara da bir katki verebiliyorsak ne mutlu bizlere. Geçen sene mahsulümüz verim olarak rekoltemiz çok düsüktü ve yüzde 20 seviyelerindeydik. Bu sene geçen seneye göre çok güzel. Çilegimizden güzel mahsul aliyoruz. Fiyat yönünden de çok güzel. Geçen seneye oranla fiyatlar artti. Malum piyasa genel olarak yükseldi zaten. Bizim de bunlara bagli olarak fiyatlarimiz artti. Çilegimizin en büyük özelligi ise organik olmasi ikincisi ise kaliteli olmasi. Yilin 10 ayi boyunca mahsul aliyoruz. Tabi bu dönüsümlü olarak oluyor. Örtü alti o bitince tarladan tarla da bitince tekrar örtü altindan çileklerimizi topluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA