Ecocotton'un 1500 Dolarlik Nevresim Takimi HOMETEX'de Büyük Ilgi Gördü

Ev tekstili sektöründe dünyanin en büyük fuarlari arasinda yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuari ziyaretçilerine kapilarini açti. Fuarda Denizli’nin organik ev tekstili sektöründe öncü firmasi Ecocotton tarafindan ipek kumastan yapilan 1500 dolarlik nevresim takimi büyük ilgi gördü.

Ecocotton'un 1500 Dolarlik Nevresim Takimi HOMETEX'de Büyük Ilgi Gördü


Dünyanin en önemli ve prestijli fuarlarindan biri olarak kabul edilen, ev tekstilinde moda ve trendleri belirleyen HOMETEX Ev Tekstili Fuari, Istanbul Fuar Merkezi’nde kapilarini açti. Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açilan kapisi olan fuarda bu yil “sürdürülebilirlik” temasi ön planda oldu. Yüzde yüz olarak Denizli’de üretilen ipek nevresim takimi fuarda büyük ilgi görürken, satis fiyati bin 500 dolar olarak belirlendi.

“Ürünlerimiz tamamen organik”

11 yildir Ecocotton’da tasarimcilik yapan Dilek Ünlü, “Organik ev tekstili olarak ilk markayiz dünyada. Ürünlerimiz tamamen organik. Sürdürülebilirlik daha sonradan trend olmaya basladi.

Fakat zaten biz bunu ürünlerimizde kullaniyorduk. Kenevir, keten, yüzde yüz pamuk kullaniyoruz. Yani su tüketimini azaltacak olan elyaflari kullanmayi tercih ediyoruz. Bir de bizim atiklarimiz oluyor. Kaliteli ürünler kullandigimiz için de bu atiklari degerlendirmek istiyoruz. Bütün atik kumaslari farkli materyallerde aksesuar olarak kullaniyorum” seklinde konustu.



“Ihracatimizda 5 milyar dolara yaklasiyoruz, bunun yarisi tekstil”

Ecocotton Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Uzunoglu ise “Biz daha dogaliz, sürdürülebiliriz, çok farkli elyaflardan ürün yapiyoruz ki saglikli olsun. Ecocotton, 11 yillik bir marka. Bu markanin en güzel yani yasanilabilir ve sürdürülebilir olmasi. Denizli, bu sektörün dinamosu, vazgeçilmez sehridir. Çünkü Denizli, su anda yaklasik 180 ülkeye ihracat yapar konuma geldi. Ihracatimizda 5 milyar dolara yaklasiyoruz ve bunun yarisi tekstil. Bu çok büyük bir rakam. Katilimcilar ve ziyaretçiler çok mutlu” dedi.

Kaynak: İHA