DENIB 15 Ülkeden 65 Kisilik Heyet Için HOMETEX'de Alim Etkinligi Düzenledi

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) üyesi 90 firmanin yer aldigi ve dünyanin önemli sektör bulusmalarindan birisi olan HOMETEX Ev Tekstili Fuari, Istanbul’da basladi. DENIB, fuara damga vuran Denizli firmalari için 15 ülke heyetlerinin yer aldigi alim etkinligi düzenledi.

DENIB 15 Ülkeden 65 Kisilik Heyet Için HOMETEX'de Alim Etkinligi Düzenledi


DENIB’in 15 ülkeden 65 kisilik heyet için alim etkinligi düzenledigi fuarin açilis törenine, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ve TIM Baskani Ismail Gülle ile birçok STK temsilcisi katilim sagladi.

Denizli’nin de güçlü bir sekilde temsil edildigi açilis töreninde konusan Denizli Ihracatçilar Birligi Baskani Hüseyin Memisoglu, “2020 yilinin ilk aylarindan itibaren ertelenmeye ve iptal edilmeye baslayan fuarlar artik yeniden fiziksel olarak basliyor. HOMATEX 26. Ev Tekstili ve Aksesuarlari Fuari da pandemi döneminin ardindan kapilarini açiyor. Denizli Ihracatçilar Birligi olarak, uzun bir sürenin ardindan fuara katilmanin heyecanini yasiyoruz. Denizli binlerce yildir ticaretin önemli bir noktasi konumunda. Ayni zamanda ilk ihracatini da tekstil sektöründen gerçeklestiren, ihracatçi olmanin sorumlulugunu adeta genlerinde tasiyan bir kent. HOMATEFuari’nda Denizli’nin bir kez daha çok güçlü bir sekilde temsil edildigini söyleyebiliriz. 90 üye firmamiz fuarda yer aliyor. Üye firmalarimiz sektörde yasanan gelismeleri her zaman oldugu gibi son dönemde de yakindan takip ediyor. Hometex Fuari’nda katilimci firmalarimizin uluslararasi satin alimcilar tarafindan yakindan takip edilecegini görecegiz. Böylelikle sektöre bir kez daha yön verecek katilimcilarimizin koleksiyonlari yakindan incelenecek” dedi.



“Ülkemizin ev tekstili ihracatinin yarisi Denizli’den yapiliyor

Ev tekstilin marka sehri Denizli’nin fuarda güçlü bir sekilde temsil edildigine dikkat çeken Memisoglu, “2022 yilinda 183 ülkeye, 3 bine yakin ürün grubunda 4,6 milyar dolarlik ihracat yapan ilimizde en önemli sektör ev tekstili olarak karsimiza çikiyor. Ülkemizin 3 milyar dolari asan ev tekstili ihracatinin yarisi Denizli’den gerçeklestiriliyor. Alt grup bazinda inceledigimizde ise; ülkemizin toplam havlu ihracatinin yüzde 75’i, toplam bornoz ihracatinin yüzde 67’si ve toplam nevresim ihracatinin yüzde 55’i Denizli’den yapiliyor. Bu veriler, Denizli’nin ev tekstili sektöründeki gücünün önemli bir göstergesi. Üye firmalarimizin, tipki daha önceki yillardaki gibi bu sene de yakindan izlenecegine ve HOMETEX’e damga vuracagina eminiz. Fuarda DENIB olarak ayni zamanda sektörel alim heyeti organizasyonu gerçeklestirecegiz. 15 ülkeden 65 alicinin davet edildigi organizasyonda, ihracatçilarimiz ithalatçi firmalarla ikili is görüsmeleri yapti. Su anda da gelen heyet ihracatçi firmalarimizi ziyaret ediyor. Öte yandan, DENIB Design 1. Ev ve Banyo Tekstili Tasarim Yarismasi’nin birincilik kazanan tasarimlarinin da sergilendigi stant alanimizda misafirlerimizi agirliyoruz

Sözlerimi noktalarken, HOMETEX26. Ev Tekstili ve Aksesuarlari Fuari’nin tüm katilimcilar için çok basarili geçmesini temenni ediyoruz” diye konustu.



HOMTEX Ev Tekstili Fuari, 21 Mayis Cumartesi gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA