Baskan Pekmezci Açiklamasi 'Istiklal Ve Istikbalimizi 19 Mayis'ta Samsun'dan Baslayan O Sanli Mücadeleye Borçluyuz'

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimlayarak, “Istiklal ve istikbalimizi 19 Mayis’ta Samsun’dan baslayan o sanli mücadeleye borçluyuz” dedi.

Baskan Pekmezci Açiklamasi 'Istiklal Ve Istikbalimizi 19 Mayis'ta Samsun'dan Baslayan O Sanli Mücadeleye Borçluyuz'
Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami” dolayisiyla yayinladigi mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Istiklal ve istikbalimizi 19 Mayis’ta Samsun’dan baslayan o sanli mücadeleye borçluyuz. Vatanin bagimsizligi, milletin istikbali için bu aziz milletin ferasetine ve destegine güvenerek Istanbul’dan yola çikan Mustafa Kemal Pasa ve silah arkadaslari, 19 Mayis 1919 günü Samsun’a ayak basmislar “Ya Istiklâl, Ya Ölüm” siariyla Milli Mücadele’nin atesini yakmislardir.

Türk milletinin vatan topragini, bütün mukaddesatinin simgesi olan al bayragini ve tarih boyunca asla kaybetmedigi bagimsizligini korumak, gelecegine uzanan yolu kendi özgür iradesi ile çizmek ve yarinlarini kendi elleriyle sekillendirmek için canini ortaya koyarak sürdürdügü mücadelenin tek yürekte, tek bir irade altinda yek vücut oldugu, topyekûn Kurtulus Savasi’na dönüstügü günün safagidir 19 Mayis. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sahsinda ses bulan bu irade, 19 Mayis’in mirasi olarak gençlere emanet edilmistir.

Bu vesile ile aziz milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, aziz sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum.”
Kaynak: İHA