Baskan Alim Isik Açiklamasi '2022 Yili Bütçemiz 3 Yil Sonra 1 Milyar Lirayi Geçti'

Belediye Baskani Alim Isik, Kütahya’nin tescilli olarak kültür ve sanat sehri oldugunu söyledi.

Baskan Alim Isik Açiklamasi '2022 Yili Bütçemiz 3 Yil Sonra 1 Milyar Lirayi Geçti'
Kütahya Belediyesi bahçesinde 16 Mayis tarihinde açilisi yapilan 100. Yil Kültür Sanat ve Gençlik Festivali’nin kapanisi Altintas Istanbul Ticaret Odasi Sehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi halk oyunlari ekibinin gösterisi ile son buldu. Halk oyunlari sonrasinda kürsüye gelerek festivale katilim saglayan sanatçilara ve destek veren Kütahyalilara tesekkür eden Baskan Isik, “Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’müzün organize ettigi 100. Yil Kültür Sanat ve Gençlik Festivali’ne katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyorum. 100. yil etkinlikleri çerçevesinde belediyemiz bu yil boyunca yapilacak birçok etkinligin ya paydasi ya da ev sahibi olacak. Bu güzel festivale ev sahipligi yapan basta belediyemiz çalisanlari, festivale renk katan Kütahya’mizin sivil toplum kuruluslari ve onlarin degerli çalisanlari, UNESCO tescilli sanatçilarimiz dahil olmak üzere çok kiymetli sanatçilarimiz katki saglayip emek verdiler. Kütahya’miz kültürün ve sanatin baskenti. UNESCO’da Sehirler Agi’na Zanaat ve Halk Sanatlari alaninda Türkiye’den giren ilk ildir. Dolayisiyla dünyanin sayili illeri arasinda kendini tescilletmis bir ilin mensubu olmak, onun sehrül emini olmak, ekibin basinda bu isin önderi olmak, bizleri ziyadesiyle onurlandiriyor” dedi.



"2022’yi yatirim yili ilen ettik"

Yapimi devam eden ve baslayacak olan projelerden de bahseden Baskan Isik; “Sehrimizin yasanabilir bir kent olmasi için ciddi anlamda mesai harciyoruz. Hem vatandaslarimizin hem de yatirimcilarimizin tercih edecegi bir il olmasi için gece gündüz demeden yogun çalismalar yapiyoruz. 2022 ve 2023 yillarinda sehrimizde yapilmasi gereken birçok projeyi gerçeklestirmek için gerekli adimlari atiyoruz. 2022 yili Kütahya ilinin ilçeleri ve köyleri dahil olmak üzere devletin resmi kurumlari tarafindan ayrilmis toplam yatirimi 2 milyar Türk lirasi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Kütahya Belediye’sinin toplam yatirimlardan aldigi pay, yüzde 25’ten fazladir. Bu rakamin dörtte biri yani 550 milyar lirasini Kütahya Belediyesi’nin yatirimlarindan olusuyor” diye konustu.

2022 yilini ve devamindaki 2023 yilini yatirim yili olarak ilan edildigini ifade eden Baskan Isik, “Bu yili yatirim yili ilan ettik. Geçen yili akilli kentle ilgili uygulamalarin gelecegi yil ilan etmistik. Suanda ulasim sisteminden akilli kavsaklara kadar birçok akilli sehir uygulamalarini sehrimize kazandirdik. Insallah bu yilda vizyon projelerimizin hemen hemen tamamina yakininin ihale süreçlerini tamamlanip, 2022 ve 2023 yillarinda imalatlarini da bitirecek sekilde planlamamizi yaptik. Önümüzdeki yilda bütçemizin çok büyük bir kismini yatirimlarimiza ayiracagiz. 2022 yili bütçemiz 3 yil sonra 1 milyar lirayi geçti. 280 milyon liralik gelirle devraldigimiz Kütahya Belediyesi’nin 2022 yili bütçesi 1 milyar liranin üzerine çikti ve dörde katlandi. Bunun da yarisindan fazlasi yatirim ödenegi olarak ayrilmis durumda. Suanda da birçok projemizin ihale süreçleri devam ediyor. Atatürk Bulvari refüj düzenleme ve aydinlatma projemizin imalati basladi.

Kisa zamanda tamamlanmasi için yogun bir çaba sarf ediyoruz. Birkaç haftaya Kent Meydani projemizin de imalati baslayacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na yetistirmek için yüklenici firmalarimizla görüsmelerimiz devam ediyor. Gerek Yedi Göller, gerek 30 Agustos Is Merkezi, gerekse Kültür Park projemiz ve Kapali Pazaryeri projemizle ilgili imalat süreçleri de bu yil içerisinde baslayacak. Diger projelerimizi de sizlere peyderpey zaman içerisinde aktaracagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA