Baskan Akgün Açiklamasi '19 Mayis Tarihi Bagimsizlik Ve Aydinlanma Mesalesini Yakildigi Gündür'

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 19 Mayis 1919 tarihinin bir dönüm noktasi oldugunu belirterek; “Türk milletinin tam bagimsizlik ve özgürlük umutlarini inanca dönüstüren kurtulus atesinin yakilip Milli Mücadele’nin baslatildigi gündür” dedi.

Baskan Akgün Açiklamasi '19 Mayis Tarihi Bagimsizlik Ve Aydinlanma Mesalesini Yakildigi Gündür'
Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 103. yili ve 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi. Akgün mesajinda su ifadelere yer verdi:

19 Mayis 1919, “Ya istiklal ya ölüm” düsüncesiyle yürütülen Türk Kurtulus Savasi’nin baslangici olarak tarihe geçmistir. Atatürk, bagimsizlik ve aydinlanma mesalesini yaktigi bugünü de Türk gençligine armagan etmistir. Samsun’a çiktigi günü “Ben, 1919 senesi Mayis’i içinde Samsun’a çiktigim gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalniz büyük Türk milletinin asaletinden dogan ve benim vicdanimi dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardi. Iste ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek ise basladim. Ben Türk ufuklarindan bir gün kesinlikle bir günes dogacagina, bunun hararet ve kuvvetinin bizi isitacagina, bundan bize bir güç çikacagina o kadar emindim ki bunu âdeta gözlerimle görüyordum” diyerek büyük özverilerle yürütülen Millî Mücadele sonrasinda kurulan cumhuriyeti hürriyetin, bagimsizligin, egemenligin yilmaz bekçileri olarak gördügü Türk gençligine emanet etmistir. Türk gençliginin bayrami kutlu olsun!

Bu anlamli günün yil dönümünde basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarini saygiyla, rahmetle ve minnetle aniyoruz.
Kaynak: İHA