Bakan Yardimcisi Kiran Açiklamasi 'Ukrayna Savasi Sonrasi Bati'nin Çifte Standardina Bizzat Yeniden Sahit Olduk'

Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, "Ukrayna savasi sonrasi Bati’nin çifte standardina bizzat yeniden sahit olduk. Ukraynali insanlar için sinir kapilari ardina kadar açilirken, ayni tutum Suriyeli mültecilere gösterilmedi. Mülteci meselesi üzerinden farkli algilar olusturulmaya çalisiliyor. Bu konuda özellikle sosyal medyada olumsuz algilar olusturulmaya çalisiliyor" dedi.

Bakan Yardimcisi Kiran Açiklamasi 'Ukrayna Savasi Sonrasi Bati'nin Çifte Standardina Bizzat Yeniden Sahit Olduk'
Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, Basiskele Belediyesi tarafindan gençlere yönelik düzenlenen "Kariyer Zirvesi" etkinligine konuk oldu. "Stratejik Liderlik" üzerine gençlere tavsiyelerde bulunan Kiran, "Liderlik, içerisinde birçok seyi barindiriyor. Sorunlari çözmeyi, kriz yönetimini bilmeliyiz. Lider kisi sorunlardan kaçmamali. Ülkemiz, cografya geregi tarihin en eski zamanlarindan beri birçok problemlerle bogusuyor. Son zamanlarda ise ülkemizin dört bir tarafini saran savaslar dolayisiyla zor günler geçirdik. Bu savaslarin ülkemizde olusturdugu sorunlari kendi kendimize çözme basarisi gösterdik. Sinir ötesi operasyonlarimiz Firat Kalkani, Baris Pinari ve Zeytin Dali ile Suriye sinirimizdaki terör unsurlarini bertaraf ettik. Savunma sanayimizde yasanan ilerlemeler ülkemizin stratejik liderligine büyük katkilar sunmaya devam ediyor. Savunma sanayindeki gelismeler ülkemiz adina büyük bir gurur kaynagi" dedi.



"Ukrayna savasi sonrasi Bati’nin çifte standardina bizzat yeniden sahit olduk"

Gençlerin sorularini da yanitlayan Kiran, mülteci sorunlarina yönelik soru üzerine, "Türkiye olarak bizler, komsu ülkeler basta olmak üzere dünyanin her bir kösesinde yardima muhtaç insanlara yardim elini ulastiran bir milletiz. Suriye’de yasanan iç savasta olsun, Rusya-Ukrayna savasi olsun bizler din, dil ve irk ayrimi gözetmeksizin savas magdurlarinin yaninda olduk. Ukrayna savasi sonrasi Bati’nin çifte standardina bizzat yeniden sahit olduk. Ukraynali insanlar için sinir kapilari ardina kadar açilirken ayni tutum Suriyeli mültecilere gösterilmedi. Mülteci meselesi üzerinden farkli algilar olusturulmaya çalisiliyor. Bu konuda özellikle sosyal medyada olumsuz algilar olusturulmaya çalisiliyor. Sizlere tavsiyem bu noktada daha dikkatli olmanizdir. Mültecilerin ülkelerine güvenli ve onurlu geri dönüsleriyle ilgili stratejik çalismalarimiz devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA