Baba Ve Ogullarindan 100 Milyon TL'lik Vurgun

Kayseri’de açtiklari oto alim satim sirketinde piyasaya güven vererek vatandaslardan 100 milyon TL haksiz kazanç elde eden baba ve 3 oglu, kaçmaya çalisirken polis ekipleri tarafindan yakalandi.

Baba Ve Ogullarindan 100 Milyon TL'lik Vurgun
Edinilen bilgiye göre, Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, R.Y. (58) ve ogullari G.Y. (30), A.Y. (20) ve S.Y.’nin (32) Kocasinan ilçesinde oto alim satim üzerine faaliyet gösteren bir sirket açarak ilk önce piyasada güven sagladiklarini, son aylarda ise yapmis olduklari ticari is ve islemlerde çek, senet, alim ve satim hususlarinda ödemeleri aksatmak suretiyle vatandaslardan 100 milyon TL haksiz kazanç elde ettigini tespit etti. Baba ve 3 oglunun kaçacagini belirleyen ekipler, operasyon düzenleyerek süphelileri gözaltina aldi. Operasyonda yapilan aramada 787 bin TL, 10 bin avro, bin 372 adet araç satis sözlesmesi, 107 adet tapu, 70 adet çek, 1 adet ruhsatsiz tabanca ile ajandalar ve dijital materyaller ele geçirildi.

300 milyon TL’yi bulabilir

Yapilan incelemede il içinden ve disindan yaklasik 200 müstekinin daha olabilecegi degerlendirilirken, haksiz kazançla elde edilen miktarin 300 milyon TL civarinda olabilecegi belirtildi. Saglik kontrolünden geçiren baba ve 3 oglu, emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA