Antalya'da 2 Mahallede Saganak Yagis Sonrasi Su Baskinlari Olustu

Antalya’nin Korkuteli ilçesinde etkili olan saganak yagis sonrasi 2 mahallede su baskinlari olustu. Olayda yaklasik 50 küçükbas hayvan telef olurken yagis sonrasinda dere tasti, bahçeler ve bazi evler zarar gördü.

Antalya'da 2 Mahallede Saganak Yagis Sonrasi Su Baskinlari Olustu
Korkuteli’nde aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis sonrasi Dereköy ve Sülekler mahallelerinde su baskinlari olustu. Yagmur nedeniyle dere tasti, bazi evler zarar gördü, yollar çamurla doldu. Sebze bahçeleri ve agaçlar dolu nedeniyle zarar görürken, 48 küçükbas hayvan da telef oldu. Yerlesim yerlerinde zarara yol açan sel sonrasinda Korkuteli Belediyesi, Orman Isletme Müdürlügü ve Büyüksehir Belediyesi ekipleri olay yerine intikal etti.

Dereköy Mahalle muhtari Taner Yasa, "Allah bu felaketten daha büyügünü göstermesin. Ani gelisen dolu ve saganak yagmur sonrasi 48 küçükbas hayvan telef oldu. Meyve agaçlari ve sebze fidanlari zarar gördü. Bazi evler oturulamaz durumda. Devletimizden en kisa zamanda yaralarimizi sarmasini bekliyorum” dedi.

Tarim Ilçe Müdürlügü ekipleri Dereköy ve Sülekler Mahallesi’nde meydana gelen sel sonrasi hasar tespitine basladigi ögrenildi.
Kaynak: İHA