103 Yil Önce 'Bandirma' Gerze'den Geçti

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mayis’ta Istanbul’dan Samsun’a gitmek için yola çiktigi Bandirma Vapuru’nun, 18 Mayis’ta Sinop’un Gerze açiklarindan geçmesi nedeniyle ilçede anma programi düzenlendi.

103 Yil Önce 'Bandirma' Gerze'den Geçti
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandirma Vapuru ile kurtulus mesalesini yakmak için Istanbul’dan yola çiktigi Samsun seferinde, 18 Mayis 1919 günü Gerze açiklarinda görülmesinin 103. yil dönümü nedeniyle anma programi düzenlendi.

Gerze Tarihi Deniz Feneri’nde gerçeklestirilen programa Gerze Kaymakami Tekin Dundar, Belediye Baskani Cevat Sensoy, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar, sembolik olarak süslenen gemiyi Gerze açiklarindan geçerken selamladi.

Geleneksel hale getirilecek

Gerze Belediye Baskani Cevat Sensoy, bu etkinligi geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirerek, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün Bandirma Vapuru ile Samsun seferindeyken Gerze açiklarinda görülmesinin yil dönümünde anlamli bir programi hayata geçirdik. Sembolik olarak süsledigimiz gemiye selam vererek o günkü ruhu birlikte yasadik. Ilçemiz için de oldukça önemli olan bu etkinligi geleneksel hale getirmeyi amaçliyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle de bagimsizligimizin ve kurtulusumuzun sembolü Ulu Önderimiz Atatürk ve silah arkadaslarini rahmet, saygi ve özlemle bir kez daha aniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA