Meshur Yenice Çileginin Ilk Hasadi Yapildi

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde örtü altinda yetistirilen çilegin ilk hasadi üreticilerin yüzünü güldürdü.

Meshur Yenice Çileginin Ilk Hasadi Yapildi
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde açik ve kapali alanda yapilan çilek yetistiriciliginden yaklasik 35 bin ton ürün elde ediliyor. Türkiye’nin yaklasik yüzde 10’unu karsilayan Yenice çilegi tadi, kokusu ve parlak kirmizisi rengiyle büyük begeni topluyor.

Yenice ilçesine bagli Çinarcik köyünde sera altinda çilek yetistiriciligi yapan Ali Demirel (52) bu yil kisin uzun sürdügünü, normal sartlarda Nisan ayinin son günlerinde hasada basladiklarini söyledi.

Demirel açiklamasinin devaminda, “Esimle birlikte 8 yildir örtü altinda çilek yetistiriyoruz. Ürünümüzü kendimiz pazarlamaya çalisiyoruz. Çanakkale, Biga, Çan ve Yenice pazarlarinda satiyoruz. Su an pazara çikacagiz. Kilosu 25 lira civarinda duruyor. Ilk hasadi yapiyoruz. Fiyatlar bu sekilde devam ederse iyi ama ilerisini bilemeyiz. Bu sene biraz da geç kaldik, havalar soguk gitti. Kis uzun sürdü. Normalde Nisan sonunda çilegimiz çikiyordu. Bu sene geç kaldik. Isçi bulmakta zorlaniyoruz. Çilekçilik biraz telaseli bir is. Bunun örtüsü bir dert, naylonu bir dert, isçiligi fazla. Bu sene maliyetler de çok artti. Mazot, gübre fiyatlarinda artis yüzde yüzü geçti. Insallah hayirlisi olur. 5 dönüm kapali alanda 10 dönümde açik alanda yetistiriyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA