Gaziantep'te Sosyal Güvenlik Haftasi Kutlamalari Basladi

SGK Gaziantep Il Müdürü Mehmet Uzun, bu yil Sosyal Güvenlik Haftasi’nin 16. yilini çesitli etkinlikler ve ziyaretlerle kutlayacaklarini söyledi. Mehmet Uzun, 16.si kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaslar için öneminden de bahsederek, ülke genelinde sosyal güvenlik bilincinin olustugunu ve Gaziantep’te de toplam 548 bin SGK’li çalisan oldugunu açikladi.

Gaziantep'te Sosyal Güvenlik Haftasi Kutlamalari Basladi
Türkiye’nin dört bir yaninda oldugu gibi Gaziantep’te de ’Sosyal Güvenlik Haftasi’nin 16. yili SGK Gaziantep Il Müdürlügünün çesitli etkinlikleri ile kutlaniyor. Sosyal Güvenlik Haftasi’nin 16. yil kutlamalari nedeniyle bir basin açiklamasi yapan SGK Gaziantep Il Müdürü Mehmet Uzun, ülke genelinde sosyal güvenlik bilincinin olustugunu ve nüfusun neredeyse tamaminin sosyal güvenlik semsiyesi altinda oldugunu söyledi.



Gaziantep SGK Il Müdürü Mehmet Uzun, Sosyal Güvenlik Haftasi’nin 16.’sini kutladiklarini, SGK’nin toplum için bir güvence oldugunu, sosyal güvenligin toplum için önemli bir kavram oldugunu, SGK’nin da toplum için önemli bir kurum olarak görev yaptigini ifade etti.

Uzun, sosyal güvenligin, vatandaslari sosyal risklere karsi güvence altina alan bir sistem oldugunu, ülkemizde de bu hizmeti Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verdigini ve bu yil Sosyal Güvenlik Haftasi’nin 16.’sini tüm Türkiye’de oldugu gibi Gaziantep’te de çesitli etkinliklerle kutlayacaklarini aktardi. Mehmet Uzun, bu hafta içerisinde Gaziantep Il Müdürlügü olarak çesitli etkinlikler ve ziyaretler yapacaklarini da vurgulayarak ülke genlinde nüfusun yüzde 99,5’inin Genel Saglik Sigortasi ile saglik hizmetlerinden tamaminin faydalandigini belirtti.

Vatandaslarin Sosyal Güvenlik konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin önemli oldugunu da aktaran SGK Il Müdürü Mehmet Uzun, “Bu hafta münasebetiyle vatandaslarimizin Sosyal Güvenlik konusunda bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi önem arz ediyor. Türkiye’de suanda uygulanan genel saglik sigortasi dünyada örnek teskil eden bir uygulama olarak öne çikiyor. Ülkemizde nüfusumuzun yüzde 99,5’i Genel Saglik Sigortasi’ndan faydalanmaktadir. Hiçbir vatandasimizin hastalandigi zaman saglik hizmetlerinden faydalanmama gibi bir durumu söz konusu degildir” dedi.

Uzun, SGK’nin en önemli görevlerinden birisinin de kayit disi istihdamla mücadele etmek oldugunu hatirlatti. Uzun, insanlarin su anda bunun farkinda olmadigini ama özellikle yaslaninca emekli oldugunda ve emekli maasi aldiginda bunun farkina vardiklarini söyleyerek, bundan 20-25 yil öncesine göre suanda sosyal güvenlik bilincinin vatandaslar ve isverenler arasinda ciddi oranda arttigina degindi.

Sosyal güvenligin bir insan ve kul hakki oldugunu ifade eden Uzun, sigortalilar bazi gerekçelerden dolayi kayit disi çalismayi talep etse bile isverenlerin bunu kabul etmemesi gerektigini vurguladi. Son yillarda isverenlerin de bunu zaten kabul etmedigini, çünkü kayit disi çalismanin isverenlere çok büyük maliyet olarak dönecegini ve bunun ciddi cezalari olacagini hatirlatan Uzun, cezadan ziyade bunun manevi sorumlulugunun bilincinde olunmasi gerektigi ve o yüzden bu konuda tüm vatandaslar ile isverenlerin SGK’ya destek olmasi gerektigini ifade etti.

Vatandaslarda sosyal güvenlik bilincinin gittikçe arttigini ve artmaya da devam edecegini ifade eden Il Müdürü Mehmet Uzun, tüm vatandaslarin Sosyal Güvenlik Haftasi’ni kutladi. Uzun, Gaziantep Sosyal Güvenlik Il Müdürlügü olarak görevlerinin, sosyal sigortacilik ilkelerine dayali, verimli, etkin, adil, kolay erisilebilir, sürdürülebilir ve teknolojik imkanlar kullanilarak vatandaslara kaliteli ve çözüm odakli hizmet vermek oldugunu da ifade etti.

Kaynak: İHA