Baraj Sulari Altinda Kalacak Olan Tekkale Köyünün Yerine Insa Edilen Yeni Köyün Yüzde 84'Ü Tamamlandi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapimi devam eden Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalacak olan 225 haneli Tekkale köyünün yerine insa edilen yeni köyün yüzde 84’ü tamamlandi

Baraj Sulari Altinda Kalacak Olan Tekkale Köyünün Yerine Insa Edilen Yeni Köyün Yüzde 84'Ü Tamamlandi
Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapimi devam eden Yusufeli Baraji sulari altinda kalacak 7 köy için yeni yerlesim yeri çalismalari devam ediyor. Yeni yerlesim alaniyla birlikte sular altinda kalacak olan 7 köyden biri olan 225 konutlu Tekkale köyü çalismalari sona gelindi.

Çalismalarin Yüzde 84’lik seviye ulastigi köy insaati çalismalari hakkinda DSI 26. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada "Tamamlandiginda ülkemizin en yüksek baraji olacak olan Yusufeli Barajinin göl sahasinda kalacak olan Yusufeli Ilçe Merkezi ile arazisi kismen veya tamamen etkilenen 7 adet köy için Yeni Yerlesim Yerleri insa edilmektedir. Arazisi kismen baraj gölü altinda kalacak olan Tekkale Köyü için Yeni Yerlesim Yeri altyapi çalismalari tamamlanmistir. Tekkale Köyünde 225 adet konut insa edilecektir. Üstyapi çalismalari devam etmektedir. Isin fiziksel gerçeklesmesi yüzde 84 seviyesindedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA