Sehit Anneleri ETÜ'de Bir Araya Geldi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Müstakil Sanayici ve Is adamlari Dernegi Kadin Erzurum Baskanligi is birligiyle sehit annelerine yönelik program düzenlendi.

Sehit Anneleri ETÜ'de Bir Araya Geldi
ETÜ Yasam Merkezi Toplanti Salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’in yani sira Erzurum Vali Yardimcisi Can Atak, Erzurum Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fevzi Polat, Erzurum Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Tuba Yetim, Müstakil Sanayici ve Is adamlari Dernegi Kadin Erzurum Baskani Zeynep Polat, Müstakil Sanayici ve Is adamlari Dernegi Erzurum Sube Baskani Fuat Demir ve çok sayida sehit ailesi katildi.

Vatanini ve milletini cani pahasina koruyan ve bu ugurda sehadet mertebesine ulasan kahramanlarimizin aziz hatiralarini anmak ve onlari yetistiren annelerle bir araya gelmek amaciyla düzenlenen programin açilis konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan Müstakil Sanayici ve Is adamlari Dernegi Erzurum Kadin Baskani Zeynep Polat; “Anne demek bizim için kültürümüz ve inanç yapimizda dünyadaki en kiymetli varlik demektir. Hayata gözümüzü açtigimiz andan itibaren sevgi dolu yüzü, muazzam merhameti ve essiz sefkatiyle karsilastigimiz annelerin bu anlamli günlerde bir kez daha hatirlanmasi ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düsünülmesi gerekmektedir. Bilinmelidir ki kendine güvenen, milli ve manevi degerlere sahip kisisel bütünlük içerisinde hayatina yön veren, zorluklar karsisinda yilmayan, ahlak degerlerini tam olarak özümsemis nesillerin yetisebilmesi annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerindeki gayretle mümkün olacaktir. Bugün vatanimizin selameti için gözünü kirpmadan sehit olan evlatlarimizin anneleriyle birlikte olmanin gururunu yasiyoruz. Onlarin asla yalniz olmadigini, her daim onlarin yaninda oldugumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düsüncelerle basta siz aziz sehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin her birini ayri ayri minnet sükran, saygi ve sevgiyle selamliyorum” seklinde konustu.

Zeynep Polat’in ardindan kürsüye gelen Rektör Çakmak ise; “Insanoglu kendisine takdir edilen ömrü yasar. Belki 10 yil, belki 30 yil belki 70 yil. Ne kadar yasarsak yasayalim her canli gibi ölüm bizim için de kaçinilmaz. Sonunda ölüm olan bir hayati serefli bir sekilde yasayarak, mertebelerin en yüksegi olan sehitlik mertebesine ulasan sehitlere ne mutlu. Onlarin muhterem annelerini ve yakinlarini burada misafir etmek bizim için büyük bir seref. Rabbimizin “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, bilakis onlar diridirler; fakat siz bilmezsiniz” buyrugundan onlarin hiçbir varliga nasip olmayan bir nimetle ödüllendirildiklerini anliyoruz. Vatani için canini seve seve feda eden sehitlerimize layik olabilmek temennisiyle bu toplantinin düzenlemesinde emegi geçen basta Müstakil Sanayici ve Is adamlari Dernegi Kadin Erzurum Baskanimiz Zeynep Hanim ve üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Tuba Yetim olmak üzere herkese sükranlarimi sunuyor; güçlü kalpleriyle, saglam duruslariyla hayatin her alaninda olan, iyiligin, sefkatin, fedakarligin ve merhametin timsali olan basta sehit annelerimiz olmak üzere- tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, hepinize saygilar sunuyorum” diye konustu.

Program müzik dinletisi esliginde yemek yenilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA