Nemrut'ta Karlar Arasinda Açan Kardelenlerin Güzelligi

Bitlis’te yilin büyük bölümünü karlar altinda geçiren 2 bin 250 rakimli Nemrut kalderasinda baharin müjdecisi kardelenler açmaya basladi.

Nemrut'ta Karlar Arasinda Açan Kardelenlerin Güzelligi
Yilin neredeyse 7 ayi kar altinda olan Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasinda karlari delen kardelenler yüzünü göstermeye basladi.

Hala metrelerce karla kapli olan kalderada açan rengârenk kardelenler görsel sölen sunuyor. Zirvesinde dünyanin ikinci büyük krater gölü bulunan Nemrut’a gelen ziyaretçiler, bir yandan dogal güzelligin keyfini sürerken diger yandan ise kardelenlerin olusturdugu dogal güzelligi fotografliyor. Fotograf severlerin ilgisini çeken kardelen çiçeklerinin karla bütünlesen görüntüsü ise kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Kalderada olusan bu dogal güzelligi fotograflamak için Nemrut’a geldigini belirten Hasan Akay, olusan dogal manzaraya hayran kaldiklarini ifade etti.

Birbirinden güzel ve özel kardelen fotograflari çekme imkani buldugunu kaydeden Gülsüm Tuna ise Nemrut’taki kardelenlerin kalderaya ayri bir güzellik kattigini söyledi.

Kaynak: İHA