Kusadasi Belediyesi Eski Baskani Lütfi Suyolcu Ölümünün 27. Yilinda Anildi

Kusadasi Belediyesi eski Baskani M. Lütfi Suyolcu, 27. ölüm yil dönümünde Tarihi Kervansaray’da düzenlenen törenle anildi.

Kusadasi Belediyesi Eski Baskani Lütfi Suyolcu Ölümünün 27. Yilinda Anildi
Törende, 2022 Yili Lütfi Suyolcu Onur Ödülüne layik görülen Ekosistemi Koruma ve Doga Sevenler Dernegi (EKODOSD) Baskani Bahattin Sürücü’ye ödülü Kültür ve Turizm eski Bakani Fikri Saglar tarafindan takdim edildi.

Kusadasi’nda 16 Mayis 1995 yilinda evinin önünde ugradigi silahli saldiri sonucu yasamini yitiren M. Lütfi Suyolcu için bir anma programi düzenlendi.

Tarihi Kervansaray’da gerçeklesen törene Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Onur Ödülü Seçici Kurulu Baskani ve Kültür ve Turizm eski Bakani Fikri Saglar, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, televizyon programcisi Ayhan Sicimoglu, CHP Kusadasi Ilçe Baskani Mehmet Gürbilek, Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) Baskani Levent Köylü, meslek odalarinin temsilcileri, Lütfi Suyolcu’nun esi Hülya Suyolcu, oglu Çagri Suyolcu ve kizi Çigdem Suyolcu katildi.

Törende davetlilere Lütfi Suyolcu için dökülen lokmalar da ikram edildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Çigdem Suyolcu, anmaya katilan herkese tesekkür ederek babasina olan sevgi ve saygisinin 27 yildir hiç tükenmedigini belirtti.

Çigdem Suyolcu, “Bu yil ödülümüzü Bahattin Sürücü’ye verme karari aldik. Bahattin Sürücü, 2004 yilindan beri ekibiyle birlikte ekolojik döngüde problem yaratma ihtimali olan birçok konuya müdahale etti. Insanin rant için dogaya karsi baslattigi savas o kadar büyük bir yikima sebep oldu ki artik bu yikimla bas edebilmek imkansiz bir hale geldi. Bu baglamda Bahattin Sürücü yaptigi çalismalarla bizler ve çevre için çok önemli bir kisi” dedi.



Kültür ve Turizm eski Bakani Fikri Saglar ise, “Merhum Lütfi Suyolcu’yu asla unutmayacagiz. Ailesine ne mutlu ki kizi Çigdem Suyolcu, 27 yildir babasinin anisini yasatiyor. Kusadasi halki da Suyolcu’dan bahsederken övgüyle konusuyor. Bugün Lütfi Suyolcu Onur Ödülünü çalismalariyla çevreye ve dogaya büyük katki sunan EKODOSD Baskani Bahattin Sürücü’ye vermekten dolayi mutluluk duyuyorum” diye konustu.



Ödülü alan EKODOSD Baskani Bahattin Sürücü de “Öncelikle beni bu degerli ödüle layik gören herkese çok tesekkür etmek istiyorum. Son yillarda dünyada ve Türkiye’de dogaya verilen tahribat iyice artti. Bizler çevremizi korumak için elimizden geldigince çaba gösteriyoruz. Eger çocuklarimiza iyi bir gelecek birakmak istiyorsak çevremizi korumaliyiz” ifadelerini kullandi.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Lütfi Suyolcu’yu saygi ve rahmetle andigini belirterek, “Kusadasi’nda Lütfi Suyolcu denildiginde akla gelen ilk sey icraat insani olmasiydi. Yakinmak yerine icraat yapmayi seven, sorunlarin üzerine giden bir belediye baskaniydi. Çigdem Suyolcu da babasinin adina bu ödülü icraat gerçeklestiren ve sorunlarin üzerine giden kisilere veriyor. O yüzden bu tören Lütfi Suyolcu’yu çok iyi anlatiyor” dedi.

Kaynak: İHA