Sindirgi Belediyesine Engelliler Haftasi'nda Anlamli Belge

Balikesir’de "Engelliler için erisilebilirlik seferberligi" sebebiyle "erisilebilirlik belgesi" almaya hak kazanan tek ilçe belediyesi Sindirgi Belediyesi oldu.

Sindirgi Belediyesine Engelliler Haftasi'nda Anlamli Belge
Balikesir Valiligi Erisilebilirlik izleme ve denetleme komisyonu tarafindan yapilan incelemede Sindirgi Belediyesi “Erisilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandi. Balikesir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdiresi Hatice Dost "erisilebilirlik belgesi" almaya hak kazanan Sindirgi Belediyesini ziyaret etti. Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas’i makaminda ziyaret eden Dost “Erisilebilirlik Belgesi”ni takdim etti.

Erisilebilirligin herkesin istedigi her yere ve her hizmete, bagimsiz ve güvenli olarak ulasabilmesi ve bunlari kullanabilmesi oldugunu ifade eden Dost, "Engelsiz belediye binasi için gösterdiginiz hassasiyetten dolayi çok tesekkür ediyorum. Tekrardan engelli haftamiz kutlu olsun" dedi.



Balikesir’in erisilebilirlik belgesi almaya hak kazanan tek ilçe belediye binasi Sindirgi’da

Büyüksehir yasasi ile hizmet aginin genislemesi ve birimler açisinda çalisma alaninin yetersizligi sebebi ile yapilan yeni Sindirgi Belediyesi Hizmet Binasi geçtigimiz yillarda vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Son teknoloji ile detaylandirilmis ve sikça düsünülmüs bir proje ile yapimi gerçeklestirilen Sindirgi Belediyesi Hizmet Binasi bir hikayeyi tasidigi gibi her kesimden vatandasin kolaylikla kullanabilmesi için en ince detaylari barindiriyor. Özellikle engelli vatandaslarin rahatligini saglayan çalismalar vatandaslarin yüzünü güldürüyor. Engelli ve yasli vatandaslar dört katli binanin tamamini hiç kimseden yardim almadan rahatça gezebiliyor. Sindirgi Belediyesi hizmet binasinin yani sira ilçe genelinde yürüttügü projelerin tamaminda engelli vatandaslarin rahatligini öncelikli tutuyor.

Belediye binasi ile entegre bir sekilde yapilan Cumhuriyet Meydani, kaldirim çalismalari ile engelli vatandaslar rahat etti. Bunun yani sira Balikesir Büyüksehir belediyesi destekleri ile Sindirgi’da 160 a yakin akülü engelli araci ihtiyaç sahiplerine ulastirildi.

Gerçeklestirdikleri projelerde engelli vatandaslarin rahatligini ön planda tutan Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, “Sindirgi Belediyesi 2017 yilinda yeni binasina tasindi. Eski yillardaki sadece ilçe merkezindeki 6 mahalleden sorumluyken tabiki 75 mahalleye çikan sayimiz ve hizmet kalitemizi artirabilmek için Sindirgi mimarisi özelliklerinde ihtiyaçlara cevap verebilmek için çok güzel bir bina yapildi. Tabi bina yapilirken Türkiye’de bir leylek yuvasina haiz bir hayvan barinagi olan tek binasini insa etti. Ayrica tabii ki binanin jeotermalle isinmis olmasi ve en önemlilerinden birisi de engellerin çok rahat bir sekilde bütün birimlere ulasilabilir bir halde erisilebilir bir hale gelmesi bizim için önemliydi. Bu bakimdan yapilan çalismalar bugün bir belgeyle valiligimiz tarafindan çok kiymetli valimiz Hasan Sildak tarafindan erisilebilirlik belgesiyle tescillenmis oldu. Hepimiz bir engelli adayiyiz ve su anda da engelliler haftasi ve bu engelli haftasinda tescilli bir belediye binasinda engelsiz bir belediye binasinda olmaktan dolayi mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA