Kuaförlük Yaparken Çiftçilige Geçti, 28 Yasinda Görenleri Hayran Birakti

Tuzla’nin Postane Mahallesi’nde çiftçilik yapan 28 yasindaki Meral Bilgin, azmi ve hayat hikayesiyle herkesi kendine hayran birakiyor. 2 sene önce kadin kuaförlügü yaparken ani bir kararla çiftçilige baslayan Bilgin, tohum üretiyor, saksiya tohum ekiyor, bitkileri suluyor ve elleriyle gübre posetliyor. Tuzla Belediyesi’nin kadin girisimcileri destekleme programina katilarak hayatini degistiren Meral Bilgin’in bir günü kameralara yansidi.

Kuaförlük Yaparken Çiftçilige Geçti, 28 Yasinda Görenleri Hayran Birakti


Tuzla’nin Postane Mahallesi’nde bulunan 28 yasindaki Meral Bilgin, babasiyla birlikte seralarda tohum ve bitki yetistiriyor. Meral Bilgin’in azmi ve hayat hikayesi etrafindakileri kendisine hayran biraktiriyor. 2 sene önce bir kadin kuaföründe çalisan Meral Bilgin, babasiyla birlikte kiraladiklari arsada çiftçilige basladilar. Kisa sürede islerini büyüten Meral Bilgin, serasinda tohum üretiyor, ürettikleri tohumlari da saksilara ekerek satiyor. Ayrica elleriyle hazirladigi tohumlari da satiyor. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici tarafindan, kadin girisimcilerin desteklenmesinin hedeflendigi programlara da katilan Meral Bilgin, burada aldigi egitimler sayesinde islerini daha da gelistirdi. Mega kentte köy hayati yasayan Meral Bilgin’in bir günü kameralara yansidi.

“Tuzla Belediyesi’nin Kadin Kulübü ilgimi çekti”

Meral Bilgin, “Iki yildir bu isi yapiyorum. Son bir yildir daha yogunlastim. Çiçeklere biraz daha yogunlastim. Onun öncesinde kuafördüm. Uzun yillar kuaförlük yaptim. Oradan radikal bir kararla çiçekçilige geçis yaptim. Biz daha önceleri annem ve babamla birlikte toprakçilik ve gübre ile ugrasiyorduk. 2 sene önce böyle bir karar verdik. Biz niye bitki üretmeyelim dedim. Topragimiz var niye bitkimiz olmasin. Daha farkli paketlemelerimiz olmasin diyerek bu ise girdik. Son zamanlarda Tuzla Belediyesi’nin kadin girisimcilere verdigi destek, kurulan kadin kulübü ilgimi çekti. Oraya kayit oldum. Orada anlatilanlarla bize söylenenlerle birlikte biraz daha büyüdük” dedi.



“Metropol bir sehirde köy hayati yasiyorum”

Meral Bilgin, “Kuaförken elimde sürekli kremler, ojeler, protez tirnaklar vardi. Simdi birden bire tamamen dogal, tirnaklarim zaten çok farkli. Bu isin zevki çok daha güzel. Bu daha terapi gibi. Kuaförlügü de çok seviyordum. Ama bunun verdigi keyif, bunun verdigi güzellik daha fazla. Elimde krem olmasa da olur. Bu dogal benim için. Ben 10 yasimdan beri tarimla ilgileniyorum. Köyde büyüdüm. 16 yasinda köyden Türkiye’ye geldim. Aslen Bulgaristanliyim. 10 yasimdan beri misir tarlasi, fasulye tarlasi, üzüm baglari hepsinde çalistim. Azda olsa bilgim var. Su an bir üretim yapiyorsam bu bilgiler ile yapiyorum. Agirlik, çuval bunlar benim için bir sey degil. Kendimi çok sansli hissediyorum. Insanlarin isteyip elde edemeyecegi bir yerdeyim. Hem isim, hem evim burada. Tuzla’nin çok güzel bir yerindeyim. Bu benim için bir arti. Metropol bir sehirde köy hayati yasiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA