Iztalya Ile Çocuklar Dogaya Dokunacak

İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) içerisinde yer alan üretim tesisinde üretilen ahsap oyuncaklarin ilk magazasi açildi. Mezitli ilçesinde 2. Çevreyolu üzerinde hizmete giren Iztalya Oyuncak, çevre dostu ve antibakteriyel malzemelerden üretilen oyuncaklarla çocuk sagligini da koruyacak.

Iztalya Ile Çocuklar Dogaya Dokunacak
İçel is dünyasinin önemli isimlerinden olusan 6 ortakli Iztalya Oyuncak’in kurucu ortaklarindan Nuket Özgenç, 10 yil önce MTOSB Baskani Sabri Tekli’nin kendisine bir ahsap oyuncak gösterip, ’En büyük hayalim oyuncak üretmek. Çocuklar dogaya dokunsun istiyorum’ dedigini hatirlatarak, "Biz de bu hayali kurgularken, büyük düsündük ve ahsaplarin üretim sonrasinda çocuklar ile bulusmasini tasarladik. Iztalya’yi İçel’den üretilerek Türkiye’nin dört bir yanindaki çocuklar ile bulusacak bir marka haline getirdik. Bundan sonraki hedefimiz ise dünyaya bu markayi ihraç etmek" dedi.



"Çocuklarimizin çevre dostu ve antibakteriyel ürünlerle zaman geçirmesini önemsiyoruz"

Firmanin kurucu ortaklarindan MTOSB Baskani Sabri Tekli ise yaptigi konusmada, "İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgemizde ürettigimiz ahsap oyuncaklarimizin ilk magazasini İçellilere kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Çocuklar bizim gelecegimizdir. Bu nedenle çocuklarimizin çevre dostu ve antibakteriyel ürünlerle zaman geçirmesini önemsiyoruz. Bu sebeple magazamizi İçellilerin hizmetine açtik. Bizleri yalniz birakmayan tüm dostlarima tesekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

AK Parti İçel Milletvekili Haci Özkan, çocuklugunda hiçbir zaman bir oyuncaga sahip olamadigini belirterek, "Bugün buradan diyorum ki, hiçbir çocuk oyuncaksiz kalmasin. Açilisini yaptigimiz isletme çocuklarimizin sagligi açisindan çok önemli bir isletme. Ben bugüne kadar böyle bir oyuncakçi açilisina katilmadim. İçel’e deger katan bir isletme olmus. Emegi geçenleri tebrik ediyorum" diye konustu.



"Çocuklarin sagligini düsünerek ürün üretmek çok önemli"

İçel Valisi Ali Ihsan Su da konusmasinda İçel’in sürekli bir gelisme ve kalkinma içerisinde oldugunu vurgulayarak, "İçel’de her alanda çok güzel hizmetler yapiliyor. Özel sektör yatirimlari da ilimizde hizla devam ediyor. Yeni is yerlerimizin açilmasi istihdama yönelik çok önemli katkilar sagliyor. Açilisini yaptigimiz bu is yerinin İçel için özel bir isletme oldugunu ifade etmek istiyorum. Oyuncaklar çocuklarimizin gelisiminde büyük bir önem tasiyor. Oyuncak sektöründe de çocuklarin sagligini düsünerek ürün üretmek çok önemli. Bu anlamda Iztalya Oyuncak sayesinde ahsap ve dogal oyuncaklarin çocuklarimiza ulastirilmasi bizleri son derece sevindiriyor. Isletmenin açilmasinda ve İçel’e kazandirilmasinda emegi geçen herkesi tebrik ediyor, hayirli ve bol kazançlar diliyorum" seklinde konustu.

Açilis töreni sonrasi katilimcilar magazayi gezerek ahsap oyuncaklari incelediler.

Törene Kongo Cumhuriyeti Özel Ekonomik Bölgeleri Bakani Emile Ouosso, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Fuat Gedik, İçel Cumhuriyet Bassavcisi Tolgahan Öztoprak, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikçioglu, Il Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, AK Parti İçel Il Baskani Cesim Ercik, İçel GIAD Baskani Mehmet Serkan Izol ile kurucu ortaklarindan Tufan Balli, Orhan Kahveci ve Alpay Seyhan ile çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA