Baskan Aras'a 'Yilin Mücadeleci Baskani' Ödülü Verildi

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, bu yil 29’uncusu düzenlenen Ugur Mumcu’yu Anma ve Ödül Töreni’nde “Yilin Mücadeleci Baskani” ödülünü aldi.

Baskan Aras'a 'Yilin Mücadeleci Baskani' Ödülü Verildi
Çagdas Gazeteciler Dernegi Eskisehir Subesi ve Tepebasi Belediyesi is birligiyle Zübeyde Hanim Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ugur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni’nde 16 kategoride 44 ödül verildi.



Geçtigimiz yaz çikan orman yanginlarinin söndürülmesi için yaptigi çalismalardan dolayi “Mücadele” kategorisinde ödüle layik görülen Baskan Aras, ödülünü CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan alirken yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Ugur Mumcu’nun 1962’de Cumhuriyet’te çikan bir makalesiyle sözlerime baslamak istiyorum. Kendisi ayni zamanda bu makale ile 18 yasinda Yunus Nadi ödülünü de almis. Orada son paragrafta söyle bir söz vardi: ‘Her seye Atatürk gücüyle ve 10’uncu yil umuduyla baslayacagiz, baslamaliyiz.’ diyordu. Biz de tipki onun dedigi gibi her güne, karsilastigimiz her olumsuzluk karsisinda ayni sekilde, Atatürk gibi düsünerek ve 10’uncu yil coskusuyla baslamaya çalisiyoruz. Bu mücadelemiz ülkemizi baris, özgürlük ve demokrasi ile bulusturacaktir.”

Çok sayida ünlü ismin ödül aldigi gecede Siyaset, Basin, Bilim ve Teknoloji, Hukuk, Sanat, Toplum ve Kent, Spor, Mücadele, Çevre-Tarim, Dayanisma, Kültür (Kent Kültürü), Yasam Boyu Basari, Yilin Sanatçisi, Aydinlanma Savasçisi, Emek ve Saglik kategorilerinde ödüller verildi.

Kaynak: İHA