10 Ülkeden Gelen Ressamlar Ilgaz Dagi'nda Bulustu Açiklamasi Ortaya Çikan Eserler Mest Etti

10 farkli ülkeden Çankiri’ya gelerek Ilgaz Dagi’nda düzenlenen resim çalistayinda bulusan ressamlar, bölgenin izlerini tasiyan 36 eser ortaya çikardi. Ressamlar tarafindan bir haftada hazirlanan resimler, düzenlenen sergi ile vatandaslarin begenisine sunuldu.

10 Ülkeden Gelen Ressamlar Ilgaz Dagi'nda Bulustu Açiklamasi Ortaya Çikan Eserler Mest Etti
Ilgaz Dagi Yildiztepe Kayak Merkezi’nin tanitilmasi ve Çankiri’daki sanatsal vizyonunun gelistirilmesi ve ünlü ressamlarin eserlerinden olusan bir sanat arsivi olusturulmasini saglamak amaci ile Ilgaz Belediye Baskanligi bünyesinde, Hülya Sezgin ve ve Selahattin Inal Güzel Sanatlar Lisesi koordinesinde düzenlenen “Ilgaz/Yildiztepe Uluslararasi Resim Çalistayi”, düzenlenen sergi ile sona erdi. Almanya, Polonya, Macaristan’in da aralarinda oldugu 10 farkli ülkeden gelen 15 sanatçi, bir hafta boyunca Çankiri’nin kültürünü ve dogal güzelliklerini tanidi. 8 gün süren çalistayda ressamlar Türkiye, Çankiri ve Ilgaz Dagi’nin güzelliklerini ve kültürlerini tuallerine yansitti. 8 gün süren çalistayda ressamlar tarafindan hazirlanan 36 eser, düzenlenen sergi ile vatandaslarin begenisine sunuldu.

“Çankirimiz için çok güzel bir etkinlik”

Ilgaz Dagi Yildiztepe Kayak Merkezinde düzenlenen sergiye Serginin açilis töreninde konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Ilgaz Belediye Baskani Mehmet Öztürk, kent protokolü ve vatandaslar katildi.

Serginin açilis töreninde konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, “Buranin turizm merkezi olmasinin, spor merkezi olmasi ve sanat merkezi olmasi adina adim atilmasi son derece güzel ve memnuniyet verici. Insallah bu organizasyonu daha da büyüterek önümüzdeki yillarda tasiriz ve burayi da sanatin merkezi haline getiririz. Organizasyonda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Çankirimiz için çok güzel bir etkinlik” dedi.



Vatandaslar yogun ilgi gösterdi

Açilisin yapilmasinin ardindan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan ve protokol üyeleri sergiyi gezdi. Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, ressamlardan çizdikleri resimler hakkinda bilgi aldi. Sergiye bölgede yasayan vatandaslar da yogun ilgi gösterdi. Eserleri inceleyen vatandaslar, hayran kaldiklari resimlerle fotografladi. Serginin ardindan 36 eserin Ilgaz Belediyesi arsivine kazandirilacagi belirtildi.

“Sadece Ilgaz degil, tüm Çankiri’yi tanittik”

Çalistay ile ilgili IHA muhabirine konusan Ilgaz Belediye Baskani Mehmet Öztürk, “Çankiri’nin yetistirmis oldugu Hülya Sezgin sayesinde bu organizasyon oldu. Güzel Sanatlar Lisesi Müdüremiz Mehtap Meydaneri’nin de katkilari oldu. Fikir babasi benim ama onlarin çok büyük katkisi ve emegi var. Biz Ilgaz Yildiztepe’yi sporun ve sanatin merkezi haline getirebilmek için elimizden gelen gayreti belediye olarak gösteriyoruz. Bu yil Diplomatik Kayak Yarismasinin ikincisini düzenledik. Birincisinde 35 diplomat geldi, ikincisinde 190 diplomatimiza ev sahipligi yaptik. Simdi 10 ülkeden 15 sanatçi geldi. Burada bir hafta boyuna misafir olarak kaldilar. Sadece Ilgaz degil, tüm Çankiri’yi tanittik. Ilgaz gelisirse Çankiri gelisir. Sanat ve spora verdigimiz emek artarak devam edecek” dedi.



"Gelen arkadaslarimiz Çankiri ve Ilgaz’i çok begendi"

Çalistayin koordinasyonunu saglayan Mehtap Meydaneri ise önemli bir çalismaya imza attiklarini ifade ederek, “Istedik ki yerli ve yabanci sanatçilar gelsinler, Çankirimizi ve Ilgazimizi görüp degerlerimizi tanisinlar. Bizim nu arkadaslarimizla iletisimimiz bulunuyordu. Onlarla iletisim kurarak davet ettim. Bunu Ilga Belediye Baskanimiz Mehmet Öztürk’ün bu ise gönül koymasi ile yaptik. Çok güzel bir çalistay oldu. Gelen arkadaslarimiz Çankiri ve Ilgaz’i çok begendi. ‘çok güzel bir memleketiniz varmis’ diyorlar. Burada yapilan 36 eser belediyemize hediye edilecek” diye konustu.



"Kosova’ya dönünce buranin güzelliginden bahsedecegim"

Çalistay için Kosova’dan gelen resim sanatçisi Ethem Baymak ise Ilgaz’in dogasi ve insanlarin misafirperverligini çok begendigini ifade ederek, “Burada bulunmaktan çok memnunum. Çok güzel duygularla ayriliyorum. Türkiye’nin bu bölgesini ilk defa görüyorum. Doganin ne kadar güzel korundugunu ve insanlarin misafirperverligini, dostlugunu gördüm. Kosova’ya dönünce buranin güzelliginden bahsedecegim. Ben sanatçi olarak dünyanin çesitli ülkelerini gezme sansim oldu. Buradaki yesilligi ve güzelligi ancak Avusturya’da görebildim. Benim naçizane tavsiyem, bu güzel dogayi, yozlasmamis insanligi koruyun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA