Vali Memis Eczacilik Gününü Kutladi

Erzurum Valisi Okay Memis, 14 Mayis Eczacilik Günü dolayisiyla kutlama mesaji yayinladi.Vali Memis, ‘Saglik sisteminin giris kapisi ve son halkasi eczalarimizin eczacilik günü kutlu olsun’ dedi.

Vali Memis Eczacilik Gününü Kutladi
14 Mayis 1839 tarihinde “Mektebi Tibbiye-i Adliye-i Sahane” ye bagli, eczacilik meslegine yönelik egitim vermek üzere bir sinif açildigini her yil, akademik egitimin basladigi 14 Mayis tarihinin Bilimsel Eczacilik Günü olarak kutlandigini kaydeden Vali Okay Memis, ‘Eczacilik, insanligin hastaliklarla verdigi mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biridir. Kökeni, hastaliklarin tedavisinde ilaçlarin kullanilmaya baslandigi 3 bin yillik bir tarihe uzanan eczacilik meslegi, ülkemizde bilimsel egitim ile kurumsallik kazandigi 183 yillik süre zarfinda halk sagligini korumak ve iyilestirmek adina etkin, nitelikli ve kesintisiz bir biçimde hizmet sunmaktadir.

Eczacilar, saglik sisteminin en vazgeçilmez meslek gruplari arasinda yer almaktadir. Saglik hizmeti sunumunun en önemli halkalarindan biri olan eczacilar; ilaçlarin hazirlanmasi, saklanmasi ve reçete edilmesi hakkinda bilgiye sahip olup, ilaç olarak degerlendirilmesi gereken diger ürünler hakkinda da uzman olan kisidir. Ilaç üretiminden hastaya ulastirilmasina kadar her asamada yüksek görev bilinci ve hassasiyeti ile mesleklerini yürüten eczacilarimiz, herkesin kolay ulasabilecegi en yakin saglik danismani olarak, hasta ve hasta yakinlarimiza en iyi hizmeti vermeye çalismaktadirlar.

Bilimsel eczaciligin kurulusunun 183. yilinda, toplum sagliginin korunmasinda birinci basamak saglik çalisanlari olarak, hizmetlerini sürdüren tüm eczacilarimizin “14 Mayis Eczacilik Günü’ nü” içtenlikle kutlar, halkimiza fedakârliklarini esirgemeyen tüm eczacilarimiza en derin muhabbetlerimi sunar, çalismalarinda üstün basarilar dilerim’ dedi.

Kaynak: İHA