Vali Canalp Kesan'a Veda Etti

Batman Valiligi’ne atanan Edirne Valisi Ekrem Canalp Kesan’a veda etti. Görev süresi içinde son kez Kesan’a gelen Canalp, "Gazdan ayagimi çekmedim, hiçbir sekilde frene basmadim, geri vitesim de olmadigi için de rahat ettim. Edirne’den ayrilirken, derin bir huzur içerisindeyim” dedi.

Vali Canalp Kesan'a Veda Etti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan valilik kararnamesiyle Edirne’den Batman’a atanan Vali Ekrem Canalp veda ziyaretleri kapsaminda Kesan’a geldi. Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde genis bir protokol katilimi ile karsilanan Canalp, tek tek katilimcilar ile konustu ve helallik aldi. Bu sirada zaman zaman da duygusal anlar yasandi.

Vali Canalp daha sonra Kesan ve bölgeye yapmis oldugu hizmetlerden dolayi bir alanda kendi adina hazirlanan hatira fidanini dikti. Bu zamana kadar her yil ortalama 3 milyona yakin fidanin toprakla bulusturulduguna not düserek, "Yapmis oldugumuz dikimler sayesinde Edirne’deki orman varligimiz sürekli artiyor, bu da onlarin içinde biri, ama çok özel olani" ifadelerini kullandi.

Vali Canalp, Edirne’deki 3.5 yillik görev süresinin Batman Valiligi’ne atanmasi dolayisiyla sona erdigini belirterek, “Pazartesi Edirne Valiligi önünde yapacagimiz vedalasma töreninin ardindan Edirne’den ayrilmis olacagim. Aradan 3.5 yil geçti, bunun içerisinde Edirne’nin 253 köyünün tamamini en az bir kez, yüzde 80’ini ise en az 2 kez görme imkanim oldu. Halkimizla sürekli beraber olma imkanim oldu. Bugüne kadar ben bir tane köyümde veya beldemde, tek bir vatandasimizdan kem söz isitmedim. Edirnelilerdeki bu incelik ve adap, benim hatiralarimda kalacak en güçlü eserdir. Edirne’deki 3.5 yillik süremin 2 yili pandemi ile geçti, ben buna ragmen aktif ve heyecanli valiligi 4-4’lük yapma imkani buldum. Gazdan ayagimi çekmedim, hiçbir sekilde frene basmadim; geri vitesim de olmadigi için de rahat ettim. Edirne’den ayrilirken, derin bir huzur içerisindeyim. Yapmam gereken ve kafamda tasarlamis oldugum hemen hemen her seyi yapma imkanim oldu. Ben bütün Edirnelilere buradan içtenlikle sükranlarimi arz etmek isterim" dedi.

Kesan Kaymakami Cemalettin Yilmaz ise, "Valimizin yolu açik olsun. Sayin Valimizi Edirne’ye yaptigi hizmetlerle anacagiz. 3 Nehir 1 Sehir projesinin Türkiye’deki en göze batan projelerden biri oldugunu düsünüyorum. Kendisine sükranlarimi arz ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA