Üniversite Adayi Gençler Mersin'de Kampüs Havasi Soludu

İçel Büyüksehir Belediyesinin Silifke ve Tarsus’taki kurs merkezlerinde üniversiteye hazirlanan ögrenciler, sinava sayili günler kala kampüs havasini soluyup üniversite hakkinda bilgi aldi.

Üniversite Adayi Gençler Mersin'de Kampüs Havasi Soludu
İçel Büyüksehir Belediyesinin kurs merkezlerinde üniversiteye ücretsiz hazirlanan gençler, Sosyal Hizmetler Dairesinin düzenledigi turlarla kentteki üniversiteleri tanimaya devam ediyor. Ilk geziye kent merkezindeki ögrenciler katilirken, ikinci programda ise Tarsus ve Silifke’den gelen ögrencilere İçel Üniversitesi gezdirildi.

Ögrenciler, üniversitenin 30’ncu yil dönümü etkinliklerine denk gelen gezide eglenceli bir ortamla karsilasti. Üniversitenin fakültelerini ve farkli birimlerini gezen ögrenciler, okumayi düsündükleri bölümlerle ilgili bilgi de aldi.

“Sinavdan sonra nasil bir havayla karsilasacaklarini görmüs oluyorlar”

Büyüksehir Belediyesi Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Subesinde görevli Psikolog Danisman Kubilay Yorulmaz, “Kurs merkezimizdeki ögrencilere üniversiteyi gezdirme amaciyla geldik. Özellikle sinavin yaklasmasi, buna bagli yorgunlugun ve kayginin artmasindan kaynakli ögrencilerin burayi gezmesinin ve buradaki havayi solumasinin iyi bir motivasyon kaynagi oldugunu düsünüyorum. Hepsi sinavdan sonra nasil bir havayla karsilasacaklarini görmüs oluyorlar” dedi.



“Dizilerde ve filmlerde görüp çok özeniyordum”

Silifke’den gelen ögrencilerden Ilkay Yilmaz, “Sadece dizilerde ve filmlerde görüp çok özeniyordum. Geldigim zaman çok farkli duygular hissettim” derken, Berke Alp Türker de “Yaklasan sinav sürecinde bizler için güzel bir destek oldu. Okulu bugün gördüm. Psikoloji bölümünü düsünüyorum. Bölüm için güzel dediler. Sinavdan güzel sonuçlar alarak buraya gelecegimi düsünüyorum” diye konustu.

Tarsus’tan gelen ögrencilerden Furkan Azar, “Ortama hakim olduk. Insanlarin birbirleriyle olan etkilesimini gördük. Bu da bize ekstra bir motive saglayacak. Sinava yaklasik 1 ay kaldi. Bu 1 ayi en iyi sekilde degerlendirmek için firsat oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA