Sanliurfa'da Özel Çocuklar Trafik Polisi Oldu

Engelliler Haftasi çerçevesinde Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yasam Merkezi’nde bir araya gelen özel çocuklar, bir günlügüne trafik polisi oldu. Trafikte seyreden araçlari durduran çocuklar, sürücülere trafik kurallarina uymalari konusunda uyarilarda bulunup, "Trafikte biz de variz" mesajini verdiler.

Sanliurfa'da Özel Çocuklar Trafik Polisi Oldu
10-16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Engelliler Haftasi çerçevesinde bir araya gelen özel çocuklar, bir günlügüne trafik polisi oldular. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ile Sanliurfa Il Emniyet Müdürlügünün ortaklasa düzenledigi programda özel çocuklar polis olmanin heyecanini yasadi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yasam Merkezi’ndeki kurslara katilan özel çocuklar, polis abileri ve ablalariyla "Trafikte biz de variz" mesaji verdiler. Trafik, yunus, motorize ve toplum destekli polis ekipleri tarafindan polis yelekleri giydirilen özel çocuklar, caddelere inip trafik denetimi yapti.

Polis abileri ve ablalariyla birlikte kirmizi düdük çalip araçlari tek tek durduran özel çocuklar, sürücülerin trafikte dikkatli olmalarini istedi. Trafikte seyrederken engelli bireylerin unutulmamasini ve onlara yol vermeleri gerektigini anlatan özel çocuklara sürücülerden de destek geldi. Durdurulan bir araç sürücüsü, kendi kizinin da engelli oldugunu ve her zaman trafik kurallarina uyulmasi gerektigini ifade etti.

Özel çocuklar, daha sonra merkez bahçesinde yunus ve motorize ekiplerle polis motosikleti kullandilar. Polislerin arkasina oturarak bahçede tur atan çocuklarin heyecani ve mutlulugu yüzlerine yansidi. Kimi motosiklet ile tur atarken, kimisi ise polislerle fotograf çektirdi.

Engelliler Haftasi nedeniyle polis abileri ve ablalariyla birlikte trafikte sürücüleri kurallara uymalari yönünde uyarilarda bulunduklarini anlatan çocuklar, "Polis abilerimizle araçlari durdurduk. Onlara kurallari anlattik. Engelli yaya yolu ve otobüs yoluna araçlarini park etmesinler. Biz bunlari sürücülere anlattik. Engelliler Haftasi kutlu olsun’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA