(Özel) Kilosu 10 Bin Liradan Satiliyor...Siparislere Yetisemiyor

Bahar geldi, çiçekler açti. Bin bir derde deva olan ari sütü üretimi basladi. Kilosu 10 bin lira olan süt büyük talep görüyor.

(Özel) Kilosu 10 Bin Liradan Satiliyor...Siparislere Yetisemiyor
Çiçeklerin açmasiyla birlikte aricilar ari sütü üretimine basladi.

Nisan ayindan Eylül ayina kadar sagimi yapilan ari sütünün hücre yenileyici özelligi bulundugu için çok talep görüyor. Çocuklarin büyümesinde bir çok hastaligin iyilesme sürecine yardimci oldugu için yogun talep görüyor. Ari sütünü isçi arilar 4 gün tüketen isçi arilar 42 gün yasarken 7 gün tüketen kraliçe ari ise 7 yila kadar yasayabiliyor. Bir çok faydasi olan süt pek çok asamadan geçtikten sonra sagim yapilabiliyor. Kovanlardan gram gram sagimi yapiliyor. Fabrikadaki islerini birakip bu ise giren Mehmet Durgut ve Metin Kaya, yilda 100 kilo ari sütü üretmeyi basardi. Türkiye’de yilda 30 ton ari sütü tüketilirken üretim ise 3 ton, 27 tonluk açik ise yurt disindan karsilaniyor. 300 kovan aridan yilda 100 kilo süt üreten aricilar yurt içinden ve yurt disindan yogun taleple gören ürünü kisa sürede satiyor.

Ari sütünün yogun talep gördügünü ifade eden Mehmet Durgut, "Ari sütü üretimimiz basladi.

Biz 300 kovanla üretim yapiyoruz. Biz burada 3 aile olarak ari sütü üretiyoruz. Bu ise hobi olarak basladik. Fabrikada çalisirken biz egitime gittik. Ari sütü üretimini ögrendik. Bastan kendimize kadar ürettik sonra talep gelemeye baslayinca üretimi çogalttik. Sonra fabrikadaki isimizden ayrilip bu isi yapmaya basladik. Bu yil 100 kilo ari sütü almayi hedefliyoruz. Bu yil sütün kilosunu 10 bin liradan satiyoruz. Ari sütünün hücre yenileme özelligi var çocuklarin gelisimine büyük katki sagliyor. Dogurganlik oranini arttiriyor. Ülkemizde yilda 30 ton ari sütü tüketiliyor. Üretim ise 3 ton 27 ton yurt disindan geliyor. Yurt disindan gelen ürünler çok kaliteli degil bu sebepten bizim ürettigimiz ürünler çok talep görüyor. Çok güçlü bir ürün oldugu için vatandaslar gram gram aliyor. Yurt içi ve yurt disina gönderim yapiyoruz. Ürettigimiz sütü yil içinde bitiriyoruz. Çogu talebi karsilayamiyoruz" dedi.

Her gün düzenli olarak ari sütü sagimi yaptiklarini belirten Metin Kaya, "Bu isin bir çok asamasi var kovanlari hazirladiktan sonra sagim islemine basliyoruz. Çok faydali bir ürün oldugu için çok ragbet görüyor" seklinde konustu.

Tüketicileri sahte ürünlere karsi uyaran Faruk Aydin, "Üretimimiz Nisan ayinda basliyor Eylül ayina kadar devam ediyor. Bu sütün üretimini yapmak için uzman olmamiz gerekiyor. Bu ürün fiyati yüksek oldugu için sahteciligi olabiliyor. Tüketiciler bildikleri üreticilerden alsinlar, bizim ürettigimiz ürün kullanan vatandaslardan çok güzel geri dönüsler aldik. Kullanan herkes bu ürünün faydasini gördügünü bize iletti" diye konustu.

Kaynak: İHA