MSKÜ'de Âsiklar Söleni Ve Atma Türkü Gelenegi Gecesi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi pandemi nedeniyle ara verdigi ve 2 yil aradan sonra ‘8’inci Asiklar Söleni ve Atma Türkü Gelenegi’ etkinligini Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri salonunda gerçeklestirdi.

MSKÜ'de Âsiklar Söleni Ve Atma Türkü Gelenegi Gecesi
MSKÜ Edebiyat Fakültesi Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyati Bölümü tarafindan hazirlanan etkinlikte Âsik Mürsel Sinan, Âsik Mustafa Aydin, Âsik Ormanî ve Karadenizli Atma Türkü Sanatçisi Burak Atasoy katildi.

Etkinligi düzenleyen Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyati Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ali Abbas Çinar, UNESCO’nun bu yili Asik Veysel’in 50’nci ölüm yildönümü nedeniyle Asik Veysel Yili ilan ettigini söyledi.

Çinar, “Daha önceki yillarda sadece ‘Asiklar Söleni’ olarak bu etkinligi düzenliyorduk. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek bu atisma geleneginin atma türkü le iç içe oldugunu, bunun örneklerinin Trabzon’da oldugunu söyleyerek bu gelenegi bir arada gösterme sansinin olup olmadigin söylemesinin ardindan bu yil ‘Asiklar Söleni ve Atma Türkü Gelenegi’ olarak etkinligi düzenledik” dedi.

Etkinlige katilan âsiklar sirasiyla 3’er parça seslendirdikten sonra karsilikli olarak atisma örnekleri sundular. Yaklasik 2 saat süreyle sahnede kalan asiklara program sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafindan tesekkür belgesi verildi.

Gecede ayrica etkinlige katkida bulunan isadamlari Hamdi Yücel Gürsoy ve Mustafa Ercan’a da tesekkür belgeleri verildi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Anadolu’nun farkli kültürlerini yasatmak adina bu etkinligin devam etmesini çok istedigini belirterek etkinlige katilan asiklara tesekkür etti.
Kaynak: İHA