Marmaris Içmeler Sanatevi Kapilarini Sergiyle Açti

Marmaris Belediyesi Içmeler Kültür ve Sanatevi, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kültür ve Sanat Dernegi (MAKSAD) isbirligi ile aktif olarak kullanilmaya baslandi. Sanatevinde ilk olarak önemli ressamlarin eserlerinin bulundugu bir koleksiyon sergisi açildi.

Marmaris Içmeler Sanatevi Kapilarini Sergiyle Açti


Marmaris Belediyesi Içmeler Kültür ve Sanatevi sanatseverlerin hizmetine açildi. Daha önceki yillarda yapilan ancak hizmete alinmayan merkez, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kültür ve Sanat Dernegi (MAKSAD) isbirligi ile kültür ve sanat dünyasina kazandirildi.

MAKSAD’A tahsis edilen sanatevinin açilisi bir sergiyle gerçeklestirildi.

Çigdem ve Hamdi Telli ile Mehves Cerrahoglu’na ait koleksiyonlarda bulunan çok sayida önemli eserden olusan serginin açilisina Marmaris Belediyesi Baskani Yardimcisi Ihsan Öztürk, MAKSAD Baskani Samir Gülahmedov, dernek yöneticileri ve çok sayida sanatsever katildi.



Açilista keman dinletisi de sunan MAKSAD Baskani Gülahmedov, sanatevinin yogun bir biçimde kullanilacagini söyledi.

Belediye Baskan Yardimcisi Ihsan Öztürk ise Marmaris’e yeni bir kültür ve sanat merkezine kavusturmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Buranin ilçedeki sanatsal çalismalara ev sahipligi yapacak yerlerden biri olacagini ifade eden Öztürk, çok kisa bir süre sonra daha büyük bir kültür merkezinin yapimina baslanacaginin müjdesini de verdi.

Içmeler’e ve Marmaris’e sanatsal anlamda bir soluk katmak istediklerini söyleyen MASKAD Baskan Yardimcisi Derya Ön ise sergiler, konserler, söylesiler, atölye çalismalari yapilacagini dile getirdi ve 3 Haziran’a kadar Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açik olacak sergiye tüm vatandaslari davet etti.
Kaynak: İHA