HAK-IS'ten Çok Partili Sisteme Ve Demokrasiye Geçisin Yildönümü Mesaji

HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskani Mahmut Arslan, 14 Mayis 1950 tarihinin Türkiye’nin çok partili sisteme geçtigi tarih oldugunu animsatarak, "Çok partili sisteme geçtigimiz 72 yillik dönemde Türkiye’de hukuk devleti güçlenmis, demokrasi gelenekleri yerlesmistir. Demokrasi ve hukuka baglilik milletimiz için dönüsü olmaz bir yasam tarzi olmustur" dedi.

HAK-IS'ten Çok Partili Sisteme Ve Demokrasiye Geçisin Yildönümü Mesaji
HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskani Mahmut Arslan, çok partili sisteme ve demokrasiye geçisin yildönümü dolayisiyla yazili açiklamada bulundu. HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskani Arslan yaptigi yazili açiklamada sunlari kaydetti:

“Türkiye’de ilk demokratik seçimlerin yapildigi ve çok partili sisteme geçildigi 14 Mayis 1950 tarihinden bu yana 72 yil geçti. Türkiye’nin çok partili sisteme geçmesinde emegi olan ve Türkiye’de ilk serbest seçimlerde iktidar olan Adnan Menderes’i rahmetle aniyoruz. Çok partili sisteme geçtigimiz 72 yillik dönemde her ne kadar kesintiler olsa da Türkiye’de hukuk devleti güçlenmis, demokrasi gelenekleri yerlesmistir. Türkiye Cumhuriyetini çagin demokratik gerçeklerinden uzaklastiracak girisimler artik çok gerilerde kalmistir. Demokrasi ve hukuka baglilik milletimiz için artik geri dönüsü olmaz bir yasam tarzi olmustur. Öyle ki geçmis dönemin köhne ve vesayetçi anlayisiyla hareket edenlere, siyaseti siyaset disi unsurlarla dizayn etmek isteyenlere en güzel cevabi milletimiz vermektedir. Milletin verdigi mesaji dogru okumak yerine, farkli yol ve yöntemlere basvurulmasi demokrasilerde kabul edilemez. Milletimiz, 15 Temmuz’da büyük bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe gelenegine karsi bir ilki basarmis, hainlere karsi tek vücut oldugunu bütün dünyaya göstermistir. 15 Temmuz’da Türkiye’yi karanliga sürüklemek isteyen hainlere karsi milletimiz, demokrasiye olan inancini açik ve net bir sekilde ortaya koymustur. Türkiye’nin demokrasi gelenekleri yerlesmis bir hukuk devleti oldugunu unutan kimi çevrelerin, çesitli bahanelerle hala eski Türkiye aliskanliklariyla, darbe ve vesayet özlemiyle hareket ettigini görüyoruz. HAK-IS olarak, Türkiye’nin gelecegine kasteden, Türkiye’yi karanliga sürüklemek isteyen darbe ya da adi her ne olursa olsun antidemokratik müdahale hayali kuran bu çevrelere, 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdigi dik durusu tekrar hatirlatiyoruz. HAK-IS Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanimiza ve bu ülkenin gelecegine güveniyoruz. Türkiye, demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarimizi kaybetmeden, gelecege ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yasadigimiz bütün sorunlarin üstesinden gelecegimize inaniyoruz. Ülkemizin birligi, bekasi, bagimsizligi ve gelecegi için bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu ve söz sahibi bir Türkiye olma yolundaki mücadelesini destekliyor, Türkiye’de ilk demokratik seçimlerin yapildigi ve çok partili sisteme geçisin 72 yilinda emegi geçenleri rahmetle aniyoruz.”
Kaynak: İHA