Gerze Balikçi Barinagi Büyütülecek

Sinop’un cittaslow(sakin sehir) ilçesi Gerze’de mevcut balikçi barinagi, büyütülmek ve kapasitesini arttirmak adina ihaleye çikiyor.

Gerze Balikçi Barinagi Büyütülecek
Mart ayinda Gerze Kaymakami Tekin Dundar, Gerze Belediye Baskani Cevat Sensoy ve AK Parti Gerze Ilçe Baskani Cumhur Kurt, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Altyapi Genel Müdürlügü’nü ziyaret ederek mendirek uzatilmasi, kapasite artirimi ve dalgakiran yapilmasi projesini sunmustu. Projenin etüt çalismalari için Haziran ayinda ihaleye çikacagi duyuruldu.

Ana mendirek 230 metre uzatiliyor

Projenin etüt çalismalarinin ihaleye çikacagini duyuran AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, proje ile Gerze sahilindeki ana mendiregin 230 metre uzatilacagini, tali mendirek üzerinde ise 210 metrelik rihtim insa edilecegini bildirildi.

Projede mevcut iskelenin 200 metrelik bölümünde bir tarafi tas tahkimat, bir tarafi rihtim olmak üzere güçlendirme çalismalari ve ana mendiregin iç kisminda da 246 metrelik rihtim insa edilecegini ifade etti.

Ayrica Hurmadibi mevkisine dalgakiran yapilacagi, böylelikle kiyida yasanan deniz tahribatinin da önlenecegine vurgu yapti. Mendirekteki çalismalarla birlikte ilçedeki balikçi barinaginin kapasitesinin de önemli ölçüde artacagi kaydedildi.
Kaynak: İHA