Erman Ilicak'a Japonya'nin En Yüksek Devlet Nisani Takdim Edildi

Rönesans Holding Baskani Erman Ilicak, Türkiye ile Japonya arasindaki is birliginin güçlendirilmesi ve dostlugun gelistirilmesi yönünde sergiledigi çabalardan ötürü, saglikta mükemmeliyet merkezi olarak gösterilen Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde gerçeklestirilen törende Japonya Imparatoru Naruhito tarafindan Japonya’nin en yüksek devlet nisani olan ‘Altin Isiklar, Yükselen Günes Nisani ve Boyun Bagi’ ile taltif edildi.

Erman Ilicak'a Japonya'nin En Yüksek Devlet Nisani Takdim Edildi


Ülkemizde sikça görülen, dayanikli ve uzun ömürlü ‘Çam’ ile Japonya’da yeniden dogusu simgeleyen ‘Sakura’dan ismini alan Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nin pandeminin en yogun oldugu dönemde hizla tamamlanmasi, Türkiye ile Japonya arasindaki is birliginin güçlendirilmesi ve dostlugun gelistirilmesi yönünde sergiledigi çabalardan ötürü Rönesans Holding Baskani Dr. Erman Ilicak, Japonya Imparatoru Naruhito tarafindan Altin Isiklar, Yükselen Günes Nisani ve Boyun Bagi ile taltif edildi.

Japonya Büyükelçiligi ev sahipliginde Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde gerçeklestirilen nisan tevdi törenine, Yargitay Baskani Mehmet Akarca, Japonya Basbakani Özel Danismani Isao Iijima, Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Çelik, Sojitz Baskani Masayoshi Fujimoto ve il protokolü katildi.



Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki tarafindan okunan Nisan Berati sonrasinda Dr. Erman Ilicak’a Altin Isiklar, Yükselen Günes Nisani ve Boyun Bagi takdim edildi.

“Tarif edilemez bir mutluluk, büyük onur”

Dr. Erman Ilicak, nisanin tevdii sonrasinda yaptigi tesekkür konusmasinda, “Köklü tarihe sahip olan bu anlamli ödüle layik görüldügüm için Majesteleri Japon Imparatoru Naruhito’ya, Japon hükümetine, ödül törenine istirak ederek beni onurlandiran Isao IIJIMA’ya, Büyükelçi, Baskonsolos ve saygideger Japon halkina sükranlarimi sunarim. Cografi uzakliga ragmen derin, güçlü, samimi baglarla birbirine bagli iki ülkenin dayanismasinin, tarihi dostlugunun bir nisanesi olan bu ödülü; ülkem, tüm Rönesans çalisanlari, ailem ve sahsim adina almaktan büyük onur duyuyorum” seklinde konustu.



Ilicak, sözlerini söyle sürdürdü, "Dogan Günesin Ülkesi" Japonya ile kadim dostlugumuz, zor zamanlarda birbirimize destek olarak, karsilikli saygi, minnet ve hosgörü adimlariyla, emekle örülmüs ve güçlenmistir. Bugün Cumhurbaskanligimizin katkilariyla tamamladigimiz, Türk-Japon is ortakliginin gurur abidelerinden Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde, maneviyati yüksek bu ödülü aliyor olmak benim için tarif edilemez bir mutluluk. Ortak imza attigimiz tüm projelerde Japon kültürünü yakindan tanimamizi saglayan, is disiplinleriyle, dürüstlükleriyle projelerimize deger katan Japon ortagimiz Sojitz CEO’su Masayoshi Fujimoto basta olmak üzere Sojitz yöneticileri ve çalisanlarina da buradan ayrica tesekkürlerimi sunmak isterim. 2,5 yili biraz asan sürede bu projeyi hayata geçirmeyi basardik. Tüm çalisma arkadaslarima da buradan tesekkür ederim. Dünyaya, canliya, insana, yasama saygiyi ve yardimseverligi hayatin her alaninda hissettiren Japon kültürü ile vefayi gönlünde tasiyan Türk kültürünün sinerjisinden, dünyamizin gelecegi için insanligin yararlanacagi pek çok ders çikacagina inaniyorum” dedi.



"Rönesans Holding ileri tip yatirimlariyla müthis ilerleme kaydediyor”

Türkiye’nin uluslararasi statüsünün her geçen gün daha da arttigina ve Japon hükümetinin Türkiye’ye daha fazla önem verme politikasi izledigine isaret eden eden Japonya Basbakani Özel Danismani Isao Iijima, “Rönesans Holding, son zamanlarda Japon firmalariyla birlikte is alanini genisleterek ileri tip ve Orta Asya bölgesindeki yatirimlari sayesinde müthis ilerleme kaydediyor. Bu nisan töreninin, bu hastaneyi yapmanin ötesine geçen iki sirketin güçlenmesine ek olarak Japonya ile Türkiye arasindaki iliskisinin güçlenmesine katki saglamasini temenni ediyorum. Ilicak ve ailesini, holding çalisanlarini içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Tebrik konusmasinin bir bölümünü Türkçe yapan büyükelçi Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki ise, “Bugün Japonya’nin degerli bir dostu olan Erman Ilicak için bu töreni düzenlemekten büyük heyecan duyuyorum. Çok söze gerek yok bu harika hastanede kendisini kutlamak için Japonya’dan gelen Basbakanin Özel Danismani Isao Iijima ve önemli bir Japon sirketi olan Sojitz’in CEO’su Masayoshi Fujimoto gibi seçkin konuklara baktigimizda, Ilicak’in saygidegerligi çok açiktir. Japonya’nin degerli bir dostu olan Erman Ilicak’in, iki ülke arasindaki is birligine katki vermeye devam etmesini diliyorum. Ilicak ve degerli ailesini tebrik ederim” dedi.



Kisa bir konusma yapan Sojitz CEO’su Masayoshi Fujimoto da, holding ile partner olarak beraber ilerlemekten gurur ve mutluluk duyduklarini ifade ederek, “Ilicak, uzun yillardir sirketimiz de dahil olmak üzere Japon sirketleri ile birlikte Türkiye ve Orta Asya ülkelerindeki altyapinin gelistirilmesine yönelik çabalariyla Japon sanayisinin ve ekonomisinin gelismesine katkida bulunmus ve basarilari genis kitlelerce kabul görmüstür” diye konustu.



AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Erman Ilicak’i tebrik ederek basladigi konusmasinda sunlari söyledi: “Bu ödülden ilham alarak bugün aramizdaki çok degerli iliskilere yeni bir altin isik ekledik. Türkiye ve Japonya arasindaki dostluk hiç bozulmayacak, birbirimizden ayrilmayacagiz. Bu hastane Erman Bey’in vizyonuyla hayata geçti ve pandemiyle birlikte diger ülkelerden siyrilmamiza katki sagladi. Cumhurbaskanimiz ortaya koydugu vizyonla dünyanin birçok yerinde zorluklar yasanirken biz güçlü bir sekilde mücadele ettik. Bu hastanede bunun en büyük öncülerinden biri oldu. Erman Bey’in bu eserleri hayata geçirmesi çok kiymetlidir, sosyal sorumluluk projeleriyle çevreye duyarlilikla bütün olarak ele alinmalidir. Bu nisanin Erman Bey’e verilmesinden büyük onur duyduk” diyerek sözlerini tamamladi.

Dr. Erman Ilicak, tören için Japonya’dan gelen Japonya Basbakani Özel Danismani Isao Iijima’ya özel yapim ok ve yay seti hediye etti.

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi hakkinda su bilgiler verildi:

Avrupa’nin en büyük hastanesinde depremde bile kesintisiz saglik hizmeti

Yaklasik 9 bin kisiden olusan dev bir ekibin özverili çalismalari sonucunda erken teslim edilerek pandemi döneminde ülkemize umut isigi olan Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi, Mayis 2020’den bu yana tüm birimleriyle hizmet veriyor. Saglik Bakani Fahrettin Koca baskanliginda gerçeklestirilen ‘Koronavirüs Bilim Kurulu Degerlendirme Toplantilarindan 30’una ev sahipligi yapan hastane, pandemiyle mücadelenin ana üslerinden biri oldu. Bir milyondan fazla koronavirüs asisi uygulanan hastanede bugüne kadar, 400 bin civarinda koronavirüs vakasi tedavi edildi.

Avrupa’nin en büyük hastanesi unvanina sahip Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi, iki bin 68 sismik izolatörle, depreme karsi ‘Dünyanin En Büyük Sismik Izolatörlü Binasi’ unvanina sahip. Japon mühendisliginin deprem alanindaki uzmanligi ve son teknolojiyle hayata geçirilen saglik kompleksi, olasi bir deprem sirasinda dahi kesintisiz hizmet verilebilmesini saglayacak sekilde tasarlandi.

Üç heliport alaninin yer aldigi toplam 10 bloktan olusan entegre saglik kampüsünde; Genel Hastane, Çocuk Hastanesi, Kadin Hastaliklari Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Nöroloji ve Ortopedi Bilimleri Hastanesi, Kalp Damar Hastaliklari Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Psikiyatri Hastanesi bulunuyor.

Avrupa’nin En Büyük Yanik Merkezi’nin yer aldigi Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi; alaninda uzman profesyonel ekipler tarafindan gerçeklestirilen organ nakli, hiperbarik oksijen tedavisi, tam kapsamli onkoloji, genetik hastaliklarin tani ve tedavisi, robotik cerrahi, kemik iligi nakli, hidroterapi, nükleer tip gibi nitelikli pek çok saglik hizmetiyle de öne çikiyor.

Türkiye’deki en güçlü açik MR cihazi (1.2 tesla), ülkemizde nadir bulunan intraoperatif MR, tomoterapi, Pet-CT, Spect-CT, Gama Kamera gibi ileri teknolojik pek çok donanima sahip olan hastanede, organ nakli gibi komplike operasyonlarin yapilabildigi, radyoterapi ve kardiyoloji amaçli 3 adet hibrit ameliyathane ile birlikte toplam 90 ameliyathane bulunuyor.

Istanbul’un uluslararasi bir saglik merkezi olmasinda basrol oynayan ve saglik turizminde lokomotif görevi üstlenen hastanede, 2 yilda 5 milyona yakin hasta tedavi edilirken, toplam 228 bin 296 ameliyat yapildi. Bugüne kadar toplam 23 bin 402 bebegin dünyaya gözlerini açtigi hastanede dogan ilk bebege Sakura ismi verildi.



Sürdürülebilir Entegre Saglik Kampüsü

Yaklasik 60 futbol sahasi (400 bin metrekare) büyüklügünde peyzaj alanina sahip entegre saglik kampüsü, iki Japon bahçesiyle birlikte yaklasik 350 bin adet bitki ve sakura agaçlarinin da yer aldigi 5 bin 500 çesit agaç ile yesillendirildi.

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi, Uluslararasi Gayrimenkul Fuari (MIPIM) 2022’de “En Iyi Saglik Kompleksi”, RFID Journal “Saglikta En Iyi RFID/IOT Uygulamasi” ve ENR Global Best Projects 2020 “Award of Merit, Healthcare” ödüllerine layik görülmüstü.

Yagmur sularinin depolanarak yesil alanlarin sulanmasinda kullanildigi, kendi enerjisini kendi üreten, kampüsteki peyzaj aydinlatmalarinin çatilarda yer alan günes panellerinden elde edilen enerjiden karsilandigi LEED Gold Yesil Bina Sertifikasina sahip Basaksehir Çam ve Sakura Hastanesi sürdürülebilir bir hastanenin tüm özelliklerini tasiyor.

Rönesans, Japon is ortaklari ile diger ülkelerde de önemli projelere imza atiyor

‘Altin Isiklar, Yükselen Günes Nisani ve Boyun Bagi’ ile taltif edilen Erman Ilicak, iki ülkenin firmalarinin Orta Asya Bölgesi’ne açilmasina vesile oldu. Holding’in Japon firmalar ortakligiyla Orta Asya’da gerçeklestirdigi; dünyanin en büyük ‘Dogalgazdan Benzin Üretim (GTG) Tesisi, Türkmenistan’in en büyük gübre fabrikasi, ‘Turkmenhimiya” Sülfürik Asit Üretim Tesisi’ ve Japon tesis insa teknolojilerinin cazip hâle getirilmesine büyük katki saglayan Kawasaki Heavy Industries ve Zerger enerji santrali gibi projeler, Japonya-Türkiye- üçüncü ülke isbirliginin iyi örnekleri arasinda gösteriliyor.

Japonya’nin yabancilara verdigi en yüksek nisan

Verilen bilgiye göre, 1875’ten bu yana Japonya’nin ilk ulusal nisani olan Yükselen Günes Nisani, 1981 yilindan itibaren Japonya Imparatorunun takdiriyle, degerli çalismalara imza atan yabancilara da veriliyor. Yükselen günes kadar güçlü olmayi simgeleyen ödüle bugüne kadar aralarinda eski basbakanlardan Adnan Menderes, Bakanlar Fatin Rüstü Zorlu, Mevlüt Çavusoglu, Kemal Dervis’in yer aldigi 13 isim layik görüldü.

Yabancilara verilen en yüksek nisan olan Yükselen Günes Nisani yakin tarihte, Italya’nin eski Basbakani Mario Monte, Yeni Zelanda’nin eski Basbakani Helen Clark, ABD’nin eski Disisleri Bakani Condoleezza Rice ile eski Baskan Yardimcisi Richard Cheney, Ingiltere’nin eski Disisleri Bakani William Hague ve Iran’in eski Disisleri Bakani Manuçehr Mottaki’ye takdim edildi.
Kaynak: İHA