Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Baskanligimiz, Kadina Ve Çocuga Siddetle Mücadele Çalismalari Yapmakta'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Baskanligimiz, basta kadinlar ve çocuklar olmak üzere ailenin bütün fertlerine yönelik siddetle, ihmal ve istismarla, sosyal medya bagimliligiyla, çocuk yasta evliliklerle, intihar ve namus cinayetleriyle mücadele çalismalari yapmaktadir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Baskanligimiz, Kadina Ve Çocuga Siddetle Mücadele Çalismalari Yapmakta'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Konferans Salonu’nda düzenlenen “Dijital Dünyada Degerleriyle Aile Olmak” konulu 5. Aile Forumu’nun açilis programina katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan program sinevizyon gösterisiyle devam etti. Diyanet Isleri Baskanligi ve TDV personelinin de istirak ettigi programin açilis konusmasini yapan Erbas, aile olmanin önemine, bu konuda yapilan çalismalarin ehemmiyetine ve dijital dünyada aile kavramina degindi. Ailenin insanlik için en önemli sosyal yapi olma hüviyetini koruyacagini, buna toplumun ihtiyaci oldugunu söyleyen Diyanet Isleri Baskani Erbas, fark edilme ve begenilme dürtüsünün kontrolünde olusturulan sanal kimliklerle insanlarin dijital sosyallesme biçimlerine mahkum edildigini anlatti. Toplumsal gelismenin ailede basladigi gibi, çözülmenin ve bozulmanin merkezinde de ailenin bulundugunu belirten Erbas, “Insanin inanç, ahlak ve kültür degerleriyle huzur içerisinde gelecege yürüyebilmesi, aile yuvasinin niteligine baglidir. Insanin kisilik ve kimlik sahibi olmasinda ailenin etkisi çok büyüktür. Bilhassa fitri bir ihtiyaç olan sevgi, saygi ve güven duygularinin doyuma ulasmasi hususunda ailenin yerini dolduracak alternatif bir sosyal yapi söz konusu degildir” dedi.



“Dijital dünyanin gerçeklikleri karsisinda saglam bir durus sergilemek mecburiyetindeyiz”

Islam dininin aileye büyük sorumluluklar yükledigini hatirlatan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Kur’an-i Kerim’de bu hususla ilgili pek çok uyari niteliginde ayet-i kerime oldugunun altini çizdi. Erbas, kendilerinin dijital dünyanin gerçekleri karsisinda saglam bir durus sergilemek mecburiyetinde olduklarini kaydederek, “Bu itibarla bizler, öncelikle dijital dünyanin gerçeklikleri karsisinda saglam bir durus sergilemek mecburiyetindeyiz. Dijital dünyanin imkan ve risklerinden haberdar olmak ve bu alanla iliskilerimizi sürekli güncel tutmak zorundayiz. Çagin gerçekliklerine bigane kalma gibi bir lüksümüz olamaz. Çünkü bizim insana, hayata ve dünyaya dair bir gelecek tasavvurumuz var. Bizlere düsen ailemizi, gençlerimizi, çocuklarimizi bu süreçte dogru yönlendirmektir. Onlarin tasavvur, istikamet ve istikballerini etki altina alan dijital mecralarda daha dikkatli olmalarini temin etmektir bizim vazifemiz. Sürecin nesnesi olma yerine öznesi olma noktasinda bir irade ortaya koymalarini saglamaktir. Ayrica bu süreci bir firsata dönüstürerek kendi medeniyet birikimimiz, kültürümüz, degerlerimiz ekseninde yeni içerikler üretip toplumumuza ve bütün insanliga sunmaktir. Özellikle rahmet, sekinet ve muhabbet limani olan ailevi degerleri dijital mecralarin belirleyici faktörü haline getirmenin yollarini bulmaktir” diye konustu.



“Diyanet Isleri Baskanligi milletimizin aile huzuruna rehberlik etmektedir”

Diyanet Isleri Baskanliginin aile huzuruna yönelik çalismalari hakkinda detaylari paylasan Erbas, 3 bin 733 personel ile aile ve dini rehberlik konusunda hizmet verdiklerini açiklayarak, “Diyanet Isleri Baskanligimiz, bütün mensuplarinin özverili çalismalari ile ve özellikle Aile ve Rehberlik Bürolariyla milletimizin aile huzuruna rehberlik etmektedir. Su an itibariyla 81 il ve 360 ilçede 425’i Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve 16’si Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olmak üzere 441 noktada 2 bin 164 kadin, bin 569 erkek toplam 3 bin 733 hocamizla milletimize hizmet sunmaktadir. Aile ve Dini Rehberlik Bürolarimiz, Merkezlerimiz. Bununla birlikte Baskanligimiz, insani inciten, yaralayan ve insanligin onurunu hiçe sayan her türlü siddetin karsisinda durarak, sosyal sorumluluk projeleri gelistirmektedir. Basta kadinlar ve çocuklar olmak üzere ailenin bütün fertlerine yönelik siddetle, ihmal ve istismarla, sosyal medya bagimliligiyla, çocuk yasta evliliklerle, intihar ve namus cinayetleriyle mücadele çalismalari yapmaktadir. Çocuk evi ve çocuk destek merkezi, kadin konukevi ve huzurevi gibi sosyal hizmet kurumlarinda manevi danismanlik ve rehberlik hizmeti sunmaya gayret etmektedir Diyanet Isleri Baskanligimiz” diye konustu.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, görev alani aile ve dini rehberlik olan program katilimcilarina aile kurumuna daha çok sahip çikmalarini temenni ederek konusmasini sonlandirdi.

5. Aile Forumu’nun açilisinda Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Dr. Burhan Isliyen de bir konusma yapti.
Kaynak: İHA