Denizli'nin Sanli Destanini 16 Yazar Tek Kitapta Bulusturdu

Denizli Büyüksehir Belediyesi, kentin sanli destani Milli Mücadele Günü’nün 103’ncü yildönümü arifesinde anlamli bir çalismaya imza atti. Baskan Osman Zolan, 13’ü akademisyen olmak üzere 16 yazarin kaleme aldigi “15 Mayis Milli Mücadele’de Denizli” adli kitabin tanitimini yapti. Toplantida bilim adamlari 15 Mayis tartismalarina da son noktayi koydu.

Denizli'nin Sanli Destanini 16 Yazar Tek Kitapta Bulusturdu


Denizli Büyüksehir Belediyesi, kentin sanli destaninin kutlandigi 15 Mayis Milli Mücadele Günü arifesinde anlamli bir çalismaya imza atti. Milli Mücadele döneminde Denizli ve ilçelerinde yasananlar; Denizli’nin Bati Anadolu Kuvayi Milliyesi’nde oynadigi rol; dönemin ileri gelenlerinin tüm belge ve kaynaklariyla anlatildigi “15 Mayis Milli Mücadele’de Denizli” adli kitabin tanitimi yapildi. Denizli Büyüksehir Belediyesi Kültür Yayinlari olarak basilan kitabin yazarligini ise akademisyen yapti.

“15 Mayis Denizli’nin onur günüdür”

Denizli Büyüksehir Belediye Meclisi Mayis Ayi Olagan Toplantisi öncesi düzenlenen tanitima, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Prof. Dr. Ercan Haytoglu, Prof. Dr. Mithat Aydin, arastirmaci yazar Münir Sayhan, arastirmaci yazar Hasan Kallimci, ilçe belediye baskanlari, büyüksehir belediye meclis üyeleri ve davetliler katildi.

Baskan Zolan 15 Mayis’in Denizli’nin onur günü oldugunu belirterek, “15 Mayis ile ilgili birçok yayin, makale, anlatim ve ulusal seviyede konusma ve yazismalar var. Her konunun üstadi yetkin insanlar var. Bilgi, egitim ve mesleki anlamda bu konulari arastiran çok degerli hocalarimiz var. Tarihçilerin bilgi ve belgelere bakisi ayri bir uzmanlik isteyen konudur. Bu kitapta yazilari yer alan 16 ismin 13’ü akademisyen, 3’ü de Denizli’de bu islerle ilgili emek sarf eden kisiler. Kitabimiz sadece Denizli merkezi degil Milli Mücadele döneminde tüm ilçelerimizde yasanan olaylarla ilgili çalismadir” dedi.



“Bu Denizli’nin basucu kitabidir”

15 Mayis gibi her zaman bu tür tehditlerle karsi karsiya kalinabilecegini, ülkeye yönelik saldirilarin hala devam ettigini anlatan Baskan Zolan, “15 Mayis 1919’daki sehrimizin Milli Mücadele ruhunu eksiltmeden, ayni sekilde vatanimiza, bayragimiza, tüm degerlerimize sahip çikmamiz lazim. Kent kültürünün ve belleginin kaybolmamasi adina bugüne kadar 170’in üzerinde konusu Denizli olan yayinimiz var. Denizli’mizin kültürü, tarihi, degerleri, yasanmisligi, her türlü sosyo-ekonomik boyutuna baktigimizda gayemiz gelecege bir miras birakabilmektir. Bu yayinlarin içerisinde en temel tasimiz, köklü ve zihnimizi olusturacak, Milli Mücadele ruhumuzu her zaman ayakta tutacak 15 Mayis Milli Mücadele’de Denizli kitabimizdir. Bunu bugün tek eser olarak tanitmamizin sebebi de budur. Bu Denizli’nin basucu kitabidir. Tarihi temel yapilarindan biri, her zaman elimizin altinda okuyabilecegimiz hocalarimizin büyük katkilari ve emekleriyle çok güzel bir yayin ortaya çikti” diye konustu.

Kaynak: İHA