Çatalca'da Servis Otobüsü Park Halindeki Tira Arkadan Çarpti Açiklamasi 1'I Agir 2 Yarali

Çatalca’da servis otobüsünün hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki tira arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle otobüs içinde sikisan sürücü olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan yapilan yaklasik 1 saatlik çalismayla kurtarildi. Hastaneye sevk edilen yaralinin saglik durumunun agir oldugu ögrenilirken, kaza esnasinda otobüsten firlayan bagaj kapagi ise yolda seyir halinde olan bir otomobile çarpti.

Çatalca'da Servis Otobüsü Park Halindeki Tira Arkadan Çarpti Açiklamasi 1'I Agir 2 Yarali
Kaza, Istanbul Çatalca Ahmediye Mahallesi Çatalca - Istanbul Yolu Büyükçekmece istikametinde saat 00.30 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, yolcu servisi olarak çalisan 34 LCZ 326 plakali Alaattin Çaki hakimiyetindeki otobüs kontrolden çikarak park halinde bulunan 81 ABU 870 plakali tira arkadan çarpti. Kazayi görenler itfaiye, saglik, jandarma ve polis ekiplerine haber verdi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüs içinde sikisan sürücüyü uzun ugraslar sonucu sikistigi yerden çikardi. Saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi olay yerinde yapilan yarali tedavi altina alinmak üzere hastaneye kaldirildi. Yaralinin saglik durumunun ise agir oldugu ögrenildi. Kazayi tir soförü ise kazada hafif yarali olarak atlatti. Polis ekipleri ise kazayla ilgili çalisma baslatti.

Park halindeki tira çarpti, 1 saatlik çalismayla kurtarildi

Otobüsün hâkimiyetini bir anda kaybeden sürücü park halinde bulunan tira süratle arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle otobüsün ön kismi kullanilmaz hale gelirken, otobüs içinde sikisan sürücü itfaiye ve jandarma ekiplerinin yaklasik 1 saatlik çalismasi sonucu kurtarildi.

Otobüsün bos olmasi faciayi önledi

Sürücünün bir anda hakimiyetini kaybederek tira arkadan çarpmasi sonucu meydana gelen kazada otobüsün bos olmasi facianin önüne geçerken, park halindeki tirin soförü ise hafif sekilde yaralandi.

Firlayan bagaj kapagi otomobile çarpti

Kaza aninda yolda seyir halinde olan Asuman Sügür ve Aladdin Sügür kazayi hafif atlatti. Otobüsün tira çarpmasiyla firlayan bagaj kapagi sans eseri Asuman Sügür hakimiyetinde ki otomobilin ön kismina çarpti. Kazayi kil payi hafif atlatan Asuman Sügür ve Aladdin Sügür korku dolu anlar yasadi.

“OTOBÜS HIÇ FRENE BASMADAN TIRA ARKADAN VURDU”

Kazayi sans eseri hafif sekilde atlatan Aladdin Sügür, “Araci esim kullaniyordu. Ben sag tarafta oturuyordum. Çatalca’dan beri beraber geliyorduk. Önümüzde gidiyordu azda süratli degildi. Bizim en büyük derdimiz gümrük araçlarinin burada siralanmasi. Otobüs hiç frene basmadan tira arkadan vurdu. O sirada otobüsün kapisi bizim araca çarpti. Camdan neredeyse aracin içine girecek sekilde çarpti. Allah’tan kaportada sorun oldu. Soför arkadas sikisik vaziyetteydi. Itfaiye, ambulans ve polis ekipleri geldiler” dedi

“1 SAATI GEÇKIN BIR SÜRE ÇALISTILAR”

Otobüs soförünün yaklasik bir saatlik çalisma sonucu kurtarildigini söyleyen Sügür, “1 saati geçkin bir süre çalistilar. Soför o sekilde çikarildi. Biz tek bir sey istiyoruz. Ben de Çatalcaliyim gümrük kuyrugu, tir kuyrugu olmamali. Tir kuyrugu oldugu sürece bizde ölümlü kazalar bitmez. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Buna acilen bir çözüm bulun” seklinde konustu
Kaynak: İHA