Bursa'da 12 Meydanda 500 Bin Fide Dagitildi

Osmangazi Belediyesi tarafindan ekolojik sisteme uygun saglikli ve dogal bir yasam için hayata geçirilen ‘Ekolojik Yasam Merkezi’nde üretilen ata tohumlarinin fideleri, ücretsiz olarak vatandaslara dagitildi. Osmangazi Belediyesi Ekolojik Yasam Merkezi’nde yetistirilen ata tohumlari ile üretilen domates, biber, salatalik ve patlican fidelerine vatandaslar büyük ilgi gösterdi.

Bursa'da 12 Meydanda 500 Bin Fide Dagitildi
Ithal tohumun önüne geçip, yerli ve milli tohumun yayginlastirilmasi amaciyla Ekolojik Yasam Merkezi projesini hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, bu merkezde üretilen ata tohumlari ile her yil yüzbinlerce sebze fidesi yetistiriyor. “Dogal ve Saglikli Yasam Için Birlikte Üretiyoruz” sloganiyla milli tarima destek veren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki 12 meydanda toplam 500 bin sebze fidesini vatandaslara dagitti.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, evinin balkonunda ve bahçesinde sebze yetistirmek isteyen vatandaslara 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda fide dagitti.

Ekolojik Yasam Merkezi’nde yetistirilen ata tohumlari ile yerli ve milli üretim katki saglarken, geçmisin lezzetlerini de gelecege tasidiklarini belirten Baskan Dündar, “Son yillarda hibrit tohumlarin yayginlasmasiyla yerli tohumlarin azaldigini, yok olmaya yüz tuttugunu görüyoruz. Yerli ve milli tohumlarimizin gelismesi, gelecege tasinmasi adina Ekolojik Yasam Merkezi’ni hayata geçirdik. Bir anlamda toplumumuza bu yönde bir bilinç kazandirmayi hedefledik. Merkezimizde; ata tohumlarindan domates, biber, salatalik ve patlican fideleri yetistiriyoruz. Elde ettigimiz bu fideler ile tohumun devamliligini da saglamis oluyoruz. Dünyayi daha iyi kullanmamiz gerektigini daha çok anladigimiz uzun bir dönemden geçtik, geçiyoruz. Yasadigimiz pandemi süreci bizim kendimizle ve dogayla olan iliskimizi de yeniden gözden geçirmemizi sagladi” dedi.

Geçen yil baslattiklari fide dagitimini bu yil genis çerçevede gerçeklestirdiklerini ifade eden Dündar, Osmangazi’deki 12 meydanda toplam 500 bin adet fideyi vatandaslara dagittiklarini söyledi.

Fide dagitimini muhtarliklar vasitasiyla tüm mahallelere dagitacaklarini kaydeden Baskan Dündar, “Üreterek ve saglikli yasayacagimiz bir gelecek için 7’den 77’ye herkesi evine, bahçesine ve balkonuna meyve ve sebze fidesi dikmeye davet ediyorum. Ata tohumlarimiz ile sürdürülebilir tarimi devam ettirmek için birlikte üretelim. Topragimiz bereketli, hasadimiz bol olsun diyor hepinizi saygiyla selamliyorum.

15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda ata tohumlarindan elde edilen fideleri alan vatandaslar, milli tarima desteginden dolayi Baskan Dündar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA