Antalya'da Emekli Taksiciye 238 Bin TL'lik Imza Tuzagi

Antalya’da yasayan 54 yasindaki emekli taksici Mustafa Turgut, tanimadigi bir kisi tarafindan imzasi kullanilarak 238 bin TL dolandirildigini öne sürdü. Trafik borcunu ögrenmek için girdigi e-Devlet’ten tüm mal varliklarina atmadigi bir imza nedeniyle haciz konuldugunu ögrenen Turgut, hayatinin sokunu yasadigini belirtti.

Antalya'da Emekli Taksiciye 238 Bin TL'lik Imza Tuzagi
Evli ve 4 çocuk babasi Mustafa Turgut, geçtigimiz Kurban Bayrami’nda trafik cezasinin olup olmadigina bakmak için e-Devlet’e girdi. Turgut, adina icra takibi baslatildigini ve tüm mal varliklarina el konuldugunu görünce avukati araciligiyla konuyu arastirdi. Turgut, itiraz hakkini ise eline ulasmayan tebligatlar nedeniyle yapamadi. Turgut, arastirmasinda tanimadigi S.A. isimli isi tarafindan adina senet düzenlenerek elden 238 bin TL borç almis gibi gösterilerek hakkinda icra takibi baslatildigini ögrendi. 11 aydir atmadigi imza ve almadigi parayi kanitlamak için hukuk mücadelesi veren Turgut, evini geçindirebilmek için bir baska taksi duraginda soför olarak çalisiyor.

Bu haczin nasil oldugunu ögrenmek için avukati araciligiyla adliyeye geldigini dile getiren Turgut, “Itirazimizi yapacaktik ama bu süre dolmus. Ardindan savciliga suç duyurusunda bulundum. Bana haciz gönderen sahsi uzaktan yakindan tanimiyorum. 10 yildir ayni telefon hattimi kullaniyorum. Bu sahisla bir bagim yok. 6 ay önce kredi çekip, 3 yil boyunca aracimi satamam. Çünkü ben ÖTV indiriminden araç aldim. Ama bu sahsin iddiasina göre araç degisikligi için ben ondan para istemisim. O kisiyi ne gördüm ne biliyorum ne de telefon görüsmem var. Herhangi bir baglantim yoktur” diye konustu.



"Hiçbir yere imza atmadim"

Basina gelen olayi anlatan Turgut, “A4 kagidina senettir diye yazilmis. Kimlik numarami yazmislar, bana bir is icabi para lazim olmus, S.A. ismindeki kisiden elden nakit para almisim bir yil sonra ödeyecegim diye. Ben bu sahsi tanimiyorum. Paraya ihtiyacim olursa banka, kooperatifler var. Sahistan para alma gibi bir durumum olmaz. Geçmise dönük tarama yapiyorum hiçbir yere imza atmadim. Tüm mal varliklarima haciz geldi. Ticari aracima, daireme, dükkânima satilamaz tedbiri konuldu. 8 aydir da ticari taksim bagli, çalisamiyorum. Magdur oldum. Sorunumun çözülmesi için destek bekliyorum” dedi.



"Sahsi tanimiyorum"

E-Devlet’e bakmasa adina gelen bu hacizden haberi olmayacagina vurgu yapan Mustafa Turgut, “Bir gün yolcumla giderken aracima el konuldu. Farkinda degilim hiçbir seyin. Trafik cezam var mi diye baktim, bu olayla karsilastim. Itiraz ettik ama tebligattaki itiraz süresini kaçirmisiz. Tebligattan haberim yok. Benim kimseye borcum yok, elden nakit para da almadim. Bunu iddia eden sahsi da tanimiyorum. Bu olaydan sonra sinir ve stres nedeniyle asiri bir kilo verdim. Aracim var çalisamiyorum. Bu borcu kabul etmiyorum” ifadelerini kullandi.

Patrondu, isçi oldu

Turgut, bir yildir büyük bir sokun içinde oldugunu belirterek, adaletin yerini bulmasini istedi. Kendi ticari taksisini çalistiramadigini belirten Turgut, baska bir durakta soförlük yaptigini sözlerine ekledi.

Sorusturma devam ediyor

Mustafa Turgut’un avukati Yusuf Karasahin ise, müvekkilinin olayi e-Devlet üzerinden ögrendigini ifade ederek, “Dosyayi inceledik, tebligat almadigini tespit ettik. Dosyaya bakildigi zaman ise tebligatin yapildigini, itiraz sürelerinin geçmis oldugunu gördük. Bununla ilgili usulsüz tebligat yapildigi için dava açtik. Hemen arkasindan dolandiricilikla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Müvekkilim evraktaki imzayi kendisinin atmadigini ve karsi taraftaki sahsi da tanimiyor. Borcumuzun olmadigina dair menfi tespit davasi açtik. Süreç devam ediyor ama müvekkilim ciddi oranda magdur oldu" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA