Yüksekova'da Iki Aile Arasindaki Husumet Barisla Sonlandi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Asagi Uluyol köyünde iki aile arasinda çikan kavga sonucu olusan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barisla sonuçlandi.

Yüksekova'da Iki Aile Arasindaki Husumet Barisla Sonlandi
Yüksekova ilçesinde ikamet eden Bellier ve Demir aileleri arasinda bir yil önce kavga çikmisti. Iki aile arasinda devam eden husumet, kanaat önderleri ve köyün büyüklerinin araya girmesiyle son buldu. Kanaat önderi Idris Öner ve köyün büyükleri devreye girerek aileleri baristirilmasiyla Asagi Uluyol köyünde Bellier ailesinin evinde bir araya gelen aile bireyleri, birbirleriyle tokalasarak baristilar.

Burada konusan kanaat önderi Idris Öner, yaklasik bir sene önce yayla sorunu nedeniyle Bellier ve Demir aileleri husumet yasandigini hatirlatarak, “Bugün bizler kanaat önderleri ve köylerin büyüklerinin girisimleri sonucunda tatsiz olayi barisla sonuçlandirdik. Allah milletimizin birligini ve beraberligini daim eylesin insallah. Bölgemizin kavgalardan çok artik barisla, kardeslikle anilmasini istiyoruz” dedi.

Büyüklerin girisimleri ile 2 ailenin baristirildigini belirten Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen de, “Bugünkü sevincimizin ve heyecanimizin asil sebebi geçen seneden beri iki aile arasinda vuku bulan tatsiz bir olayin barisla sonuçlanmasindan duydugumuz mutluluktur. Biz bölgemizde her zaman barisin daim olmasini arzu eder ve bunun için çabalamamiz gerektigi inancindayiz. Iki ailenin de yogun bir nüfusa sahip oldugunu biliyoruz. Bu baris sürecinde emegi geçen kanat büyüklerimize ve katkisi olan herkese sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA