Süte Gelen Zamdan Sonra Yem Fiyatlari Da Yükseldi

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) çig süt için yüzde 33’lük iyilestirme yaparak litre fiyatini 7,5 lira olarak belirlemesinin hemen ardindan yemin çuvalina gelen zamlar besicinin hevesini kursaginda birakti.

Süte Gelen Zamdan Sonra Yem Fiyatlari Da Yükseldi
Uzun zamandir gündemde olan yem fiyatlari üreticinin adeta belini büküyor. Geçirilen birkaç ay içinde 2 defa çig süt fiyatina zam yapilmasina ragmen üretici her geçen gün daha az kazanmaya devam ediyor. Besiciler, süte yapilan fiyat iyilestirmelerine ragmen yeme gelen zamlardan dolayi yeterli kazanç saglayamiyor. Destek amaciyla getirilen zamlarin kontrolsüz sekilde artan yem fiyatlarindan dolayi yetersiz kaldigini belirten üreticiler, çözüm istiyor.

Çig süt fiyatina yapilan her fiyat iyilestirmesinden sonra yem fiyatina zam geldigini belirten Tepebasi Ziraat Odasi Baskani Süleyman Bulusan, çiftçinin çaresiz kaldigini belirtti.

Haksiz kazanç elde eden sahislara karsi çözüm yolunun sart oldugunu söyleyen Bulusan, su ifadeleri kullandi:

“Süt konseyi 15 Mayis 2022’den itibaren süt fiyatini 7 lira 50 kurus olarak açikladi.

Yapilacak olan yüzde 33’lük zammin duyurulmasinin hemen ardindan yem çuvalinin fiyati 340 liradan 360 liraya yükseldi. Çiftçinin aldigi zam gene yem çuvalina gitmis oldu. Dolarin yükselisi gibi bir bahanenin de bulunmadigi ortamda yem çuvalina zamlar devam ediyor. Tarimda zirai girdilerdeki haksiz kazancin ve üretim üzerinden yapilan haksiz kazançlarin bir an önce kaldirilmasi gerekiyor.”
Kaynak: İHA