Sirnak'ta 4 Habes Boynuz Gagasi Ve 10 Alyanakli Arap Bülbülü Ele Geçirildi

Sirnak’ta yasa disi yollarla Irak’tan getirilmek istenen 4 Habes boynuz gagasi ve 10 adet alyanakli Arap bülbülü kusu ele geçirildi.

Sirnak'ta 4 Habes Boynuz Gagasi Ve 10 Alyanakli Arap Bülbülü Ele Geçirildi
Sirnak’in Silopi ilçesi Habur Sinir Kapisi’ndan yasadisi yollarla getirilen ve jandarma tarafindan Ortaköy yol arama noktasinda araç içerisinde bulunan 4 Habes boynuz gagasi ve 10 adet alyanakli Arap bülbül kusuna el konuldu. Ele geçirilen hayvanlar, Sirnak Doga Koruma ve Milli Parklar Il Sube Müdürlügü Yaban Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine teslim edildi.

Sirnak Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Orhan Kalay konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Sirnak’in Silopi ilçesi sinir kapisindan yasadisi yollarla ilimize getirilen 4 Habes boynuz gagasi ve 10 adet alyanakli Arap bülbülü Sirnak Doga Koruma ve Milli Parklar Il Sube Müdürlügümüze getirildi.

Jandarma tarafindan Ortaköy yol arama noktasinda bu hayvanlara bir araç içerisinde el konuldu. Bu hayvanlari teslim aldik ve Sirnak Üniversitesi’ndeki Yaban Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizde veteriner hekim kontrolünden sonra bugün Sanliurfa Bölge Müdürlügü’müze gönderdik. Araç içerisinde el konulan bu hayvanlar hakkinda sahis için 4911 sayili kanuna göre idari yaptirim uygulayacagiz. Il Sube Müdürlügümüze teslim edilen bu hayvanlar, Sanliurfa Bölge Müdürlügümüze gönderildi ve oradan da ilimiz ve bölgemiz sinirlari içerisinde yasam alanlari olmadigindan Gaziantep Hayvanat Bahçesine teslim edildi” dedi.

Kaynak: İHA