NEVÜ'de Hemsirelik Haftasi Kutlandi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ve Nevsehir Il Saglik Müdürlügü isbirligiyle ‘12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi’ etkinligini düzenlendi.

NEVÜ'de Hemsirelik Haftasi Kutlandi
NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlige, Vali Inci Sezer Becel, Nevsehir Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Bahattin Murat Yakin, Il Emniyet Müdürü Ali Logoglu, Il Saglik Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Semra ve Vefa Küçük Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sahlan Öztürk, üniversitenin akademik ve idari personeli, ögrenciler ve davetliler katildi.



“Hemsirelik çok yönlü ve evrensel bir meslektir”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Sahlan Öztürk, hemsirelik meslegini; toplumsal ihtiyaçlardan dogan, disiplin olmayi gerektiren saygi, sevgi, empati ve etik gibi bir çok kavrami içinde barindiran çok yönlü bir meslek olarak tanimladi. Hemsireligin evrensel bir meslek oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Sahlan Öztürk, hemsirelerin din, dil, irk, cinsiyet ayrimi gözetmeksizin birey, aile ve toplumun sagligini korumayi ve gelistirmeyi, ideal saglik düzeyine ve yasam kalitesine ulastirmayi hedefledigini söyledi.

1997 yilinda egitime baslayan NEVÜ Hemsirelik Bölümü’nün simdiye kadar 1206 lisans, 75 lisansüstü ögrenci mezun verdigini söyleyen Prof. Dr. Öztürk, bölümün 551 lisans 24 lisansüstü ögrencisiyle egitime devam ettigini belirtti.

Prof. Dr. Öztürk, bölümün kontenjanlarinin yüzde yüz doluluk saglamasi ve mezunlarinin tamamina yakininin is hayatina geçebilmeleri mutluluk ve onur verici oldugunu ifade etti.

Günümüzde yasanan Covid-19 pandemisi hemsirelik mesleginin önemini bir kez daha ortaya çikardigina vurgu yapan Öztürk, bu süreçte hayatini kaybeden tüm saglik çalisanlarini rahmetle andigini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk; “Bu süreçte hemsirelerimiz tükenmislik yasadigini gözlemlemekteyiz. Degerli hemsirelerin her zaman hak ettigi yerde olmasini diler, hemsirelik haftasini kutlarim” diye konustu.

Nevsehir Il Saglik Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise, hemsirelerin saglik camiasinin vazgeçilmezi oldugunu vurgulayarak; “Yogun iki yillik süre içinde mücadele ettigimiz pandemi döneminde kendimizi ispatlamis durumdayiz. Bu süreçte ailelerinden, çocuklarindan ayri kalan cefakârca çalisan hemsirelere ve onlari yetistiren hocalarimiza tesekkür ediyorum. Hemsirelik mesleginin ve tüm saglik çalisanlarinin gerek özlük haklari gerekse yasal haklarinin korunmasi ve daha iyi noktaya gelmesi için çalismaya devam ediyoruz” seklinde konustu.

Etkinlik; NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlari Bölümü ögretim elemanlari Doç. Dr. Burcu Özer, Doç. Dr. Emre Üstün, ögretim görevlisi Orçun Çalkap ve Ars. Gör. Furkan Basalan’in müzik dinletisiyle davam etti. Müzik dinletisinin ardindan Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Füsun Terzioglu ’21. Yüzyilda Hemsirelik Egitimi Ve Uygulamalarinda Güncel Degisimler’, Kisisel Gelisim Uzmani Yogesh Sharda ise ’WhoownsYourHapiness’ konulu birer konferans gerçeklestirdi.

Etkinlik sonunda Vali Inci Sezer Becel, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri konusmacilara ve emegi geçenlere plaket ve tesekkür belgesi takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA