Nazilli Belediyesi Pirlibey Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalismalarini Sürdürüyor

Nazilli Belediyesi, Pirlibey Mahallesi, Berber Kuyu ve Yahni Kiri mevkiinde bulunan bin 500 metrelik mevcut yollarda genisletme ve dolgu çalismalari ile yeniden düzenlendi.

Nazilli Belediyesi Pirlibey Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalismalarini Sürdürüyor


Yillardir vatandaslarin bahçelerine gitmek için yogun olarak kullandiklari mevcut yollarin dar ve kullanissiz olmasi nedeni ile gerçeklestirilen genisletme çalismasinin ardindan dolgulari yapilarak Stabilizesi gerçeklestirilen yollar vatandaslarin kullanimina sunuluyor.

Nazilli Belediyesi Fen isleri Müdürlügüne bagli ekiplerin yogun mesaisi ile üç is gününde gerçeklestirilen Berber kuyu mevkiindeki yol yenileme çalismasinin tamamlanmasinin ardindan mahalle içinden baslayarak Berber Kuyu mevkiindeki yolla baglanan yaklasik bin metrelik mevcut yolda da benzer çalisma yapiliyor.

Eldeki imkanlari kullanarak oldukça zahmetli ve yogun emegin harcandirdiginin altini çizen Pirlibey Mahallesi Muhtari Mustafa Kaner; “Berber kuyu ve Yahni Kiri mevkiindeki mevcut yollarimiz oldukça dar ve kötü durumda idi. Bu yollar ile ilgi sikintimizi Nazilli Belediye Baskanim Kürsat Engin Özcan’a bildirdik. Kendisinin talimati ile Fen Isleri Müdürlügümüz uygulanacak islemler için ön tespit çalismasi yapti. Ilk çalisma yapilan yolumuzun çevresinde vatandaslara ait yaklasik bin - bin bes yüz dekarlik arazi bulunmakta. Mevcut yolun genisletilmesi ve dolgu yapilarak düzeltilmesi ile burada bulunan arazilerin sahipleri oldukça rahatladi” dedi.



Köyün neredeyse can damari olarak nitelendirilen diger bin metrelik yolun genisletme ve yenileme çalismalari hakkinda da bilgi veren Muhtar Kaner; “Yine bu yolun baglantisi olarak kullanilan ve mahalle içine kadar ulasan Yahni Kiri mevkiisin deki mevcut yolda genisletme ve yenileme çalismasi devam ediyor. Tek aracin geçmekte bile zorlandigi neredeyse patika halindeki bu yolun kenarindaki arazilerinde sinirlari ve giris çikislari belirsiz haldeydi. Köyümüzün can damari diyebilecegimiz bu yol yapilan çalisma ile yaklasik 8 - 10 metre civarinda genisletiliyor. Ayni anda da dogal taslar ile dolgu yapiliyor. Tas dolgusu tamamlandiktan sonra üzerine kum dökülüp sikistirilarak stabilizesi yapilacak. Bu islemler yapilirken kiyilardaki yabani ot ve kurumus dal parçalari temizlenip bir yandan da su arklari düzeltiliyor. Arazilerimize giden bu yollarin yenilenmesi ile artik Pirlibey Mahallesi halki rahat edecek. Pirlibey Mahallesi halkinin istek ve taleplerini geri çevirmeyen bizleri yalniz birakmayan Belediye Baskanim Kürsat Engin Özcan basta olmak üzere tüm emegi geçen her kese mahallem adina çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA