Kültür Ve Sanat Sehri Denizli

53 ülkeden 485 sanatçinin 967 eseri ile katildigi Denizli Büyüksehir Belediyesi 2. Uluslararasi Karikatür Yarismasi sergi ve ödül töreni yapildi. Bir sehrin sadece fiziki yatirimlarla olusmayacagini, kültür ve sanatin da büyük bir öneme sahip oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, “Sanat ve kültürle yogrulan bir sehir istiyoruz” dedi.

Kültür Ve Sanat Sehri Denizli


Denizli Büyüksehir Belediyesi 2. Uluslararasi Karikatür Yarismasi Sergisi ve Ödül Töreni düzenlendi.

Karikatürcüler Dernegi Denizli Temsilcisi ve yarismanin jüri üyesi Mehmet Selçuk burada yaptigi konusmada, yarismaya yogun ilginin memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Selçuk, “Kolombiya’dan Peru’ya, Amerika’dan Venezüella’ya kadar birçok ülkeden karikatür geldi. Konumuz bu sene ‘aile’ idi, yurt içinden de çok degerli karikatürler geldi. Bir sehrin sehir olmasi kültür ve sanata verdigi deger ile oluyor. Büyüksehir Belediye Baskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Sanat ve kültürle yogrulan bir sehir istiyoruz”

Karikatür sanatinin inceliklerinden bahseden Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, gençlik yillarindan itibaren karikatüre ilgi duydugunu belirterek, “Karikatür aslinda bir kitaba sigacak anlatimlari, birkaç etkili çizgiyle vurgulayici sekilde bizlere anlatiyor, zihnimizde yer ediyor” dedi.

Bugüne kadar birçok tema ile karikatür yarismasi düzenlediklerini belirten Baskan Zolan, “Her yil ayri tema ile yarisma açtik. Amacimiz hem sehrimizi tanitmak, hem de insanlarimizi sanat ve kültürle tanistirmakti” dedi.

Bir sehrin sadece fiziki yatirimlarla olusmayacagini, kültür ve sanat faaliyetlerinin de büyük bir öneme sahip oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, bu çerçevede birçok çalisma sürdürdüklerini vurgulayarak, “Sanat ve kültürle yogrulan bir sehir istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan Baskan Zolan, dereceye giren sanatçilara ödüllerini verdi. Daha sonra katilimcilar hep birlikte birbirinden güzel eserlerin yer aldigi sergiyi gezdi. 100 eserin yer aldigi sergi 19 Mayis 2022’ye kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA