Istanbul Merkezli 5 Ilde FETÖ Operasyonu

Fetullahçi Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde Istanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarinda KHK ile ihraç edilmis emniyet mensubu, avukat, ögretmen ve mühendislerin de bulundugu 12 süpheli yakalandi. Yakalananlar arasinda örgütün TSK ve emniyet mahrem imam düzeyinde süphelilerin de oldugu ögrenildi.

Istanbul Merkezli 5 Ilde FETÖ Operasyonu
Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütünün faaliyetlerinin tespit ve desifresine yönelik yürütülen çalismalarda, bu sabah yeni bir operasyon için dügmeye basti. Geçmis sorusturmalar çerçevesinde yakalanan ve itirafçi olan FETÖ mensuplarinin ifadelerinden yola çikan polis, örgüt içerisinde faaliyet yürüttügü tespit edilen TSK ve emniyet mahrem imam düzeyinde olduklari anlasilan ve ByLock kullanicisi olan 16 süpheli için Istanbul, Ankara, Izmir, Sakarya ve Çanakkale’de es zamanli operasyon baslatildi.

12 süpheli yakalandi

Baskinlarda aralarinda KHK ile ihraç edilmis emniyet mensubu, avukat, ögretmen ve mühendislerin de bulundugu 12 süpheli yakalandi. Operasyon çerçevesinde gözaltina alinan örgüt üyelerinin birçogunun FETÖ’nün gizli haberlesme programi Bylock kullanicisi oldugu, TSK ve emniyet mahrem yapilanmasinda faaliyetli olduklari ileri sürüldü. Ayrica söz konusu süphelilerin sabit ankesörlü hatlar üzerinden örgütsel iletisime uygun sekilde aranma kayitlarinin oldugu, örgütün bölge yapilanmasinda faaliyetli olduklari ve bölgelerde esnaflardan örgüt adina “himmet” adi altinda para toplayan “esnaf imami” kisilerin de yer aldigi belirtildi.

Bylock yazismalarinda 17-25 Aralik faaliyetleri desifre oldu

Bylock kullanicisi süphelilerin söz konusu gizli haberlesme programindaki yazismalari da mercek altina alindi. Incelenen yazismalarda, özellikle 17-25 Aralik yargi kumpasi sonrasi FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne yönelik gerçeklesecek ihtimal operasyonlara karsi alinmasi gereken önlemlerden bahsedildigi anlasildi. Desifre edilen bu yazismalarda, evlerde örgüt liderinin kitaplarini bulundurmama, örgüte ait yayinlarin imha edilmesi, telefon rehberlerinin sifirlanmasi gibi delil olacak her unsurun ortadan kaldirilmasi talimatlarinin verildigi ortaya çikti. Yakalanan 12 süpheli Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü. Zanlilarin emniyetteki ifade islemlerine baslanirken, firari 4 süphelinin yakalanmasi için operasyonlarin sürdügü bildirildi.

Gözaltina alinan 12 süpheli 4 gün boyunca polise ifade verecek. Ifade islemleri tamamlandiktan sonra süphelilerin Pazartesi günü hakim karsisina çikmalari bekleniyor.
Kaynak: İHA